Menu

101
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.04.01.

Semmit sem változott Eszti néni az elmúlt egy év alatt- állapíthatjuk meg, amikor 101. születésnapjára érkezünk újpalotai otthonába.
Koczó Istvánné ma is olyan vidám, mint a tavalyi évben ünnepelt kerek évforduló alkalmával.

A virágokat mind a mai napig nagyon szereti, és ismeri, ami nem véletlen. Ma is gyakran lejár az újpalotai piacra virágot árusítani. Az egész életét végigkísérték a virágok, hiszen hajdanában a kerületben volt a virágkertészete családjával közösen, majd második férjével közösen tartották fent virágüzletüket a Szőcs Áron utcában egészen az államosításig. Ezt követően pedig a Virágértnél dolgozott, ahonnan 66 évesen ment nyugdíjba.
S bár mindkét férjét, majd mindhárom gyermekét elveszítette, barátságos családi légkör veszi körül: unokája, dédunokái és két ükunokája is szeretetéről biztosítja.
Születésnapján természetesen nem maradatott el a torta, az ajándék és az oklevél, melyeket az önkormányzat és a képviselő-testület nevében Hajdu László polgármester, Mihályi Zoltán, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, dr. Hetyei László képviselő, és Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője adott át.
Amint az ünnepségen résztvevő dr. Páris Katalin, Eszti néni háziorvosa elmondta, a hosszú életben szerepet játszik a genetika, ám sokkal fontosabb az, hogy szeretet, nyugalom, békesség veszi körbe az idős embert.
Eszti néninek mindhárom megadatott. További boldog, mosolygós éveket és jó egészséget kívánunk a honlap olvasói nevében is!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló