Menu

Országos Darts Diákolimpia

2010.03.16.

Március 13-án zajlott le az Országos Darts Diákolimpia döntője Budapesten a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tornatermében. Komoly előkészületek után 20 tábla (köszönhető a Budapesti Darts Szövetségnek és a Kavicsos DSE-nek) várta a helyszínre érkező versenyzőket- adott tájékoztatást Vámosi László a Magyar Darts Szövetség utánpótlás vezetője.

-Reggel nyolc órától folyamatosan érkeztek a játékosok és kísérőik, volt aki egyénileg, de voltak csoportosa utazók is szép számmal. A regisztráció korcsoportonként – az egész verseny ideje alatt profin működő – versenybizottságnál történt. Reggel vendégeink, Bäckné Kremm Andrea az iskola elnök-igazgató asszonya, Varga József XV. ker. Önkormányzat OMIS osztály vezetője, Berecki Béla MDSZ alelnöke üdvözlő szavait követően én ismertettem a versenyszabályokat 170 versenyző részére.
A verseny alatt kivetítőn folyamatosan látható volt PDC játékosok mérkőzései, perfect gamek és a hangszórókból a Top 20 profi versenyző bevonuló zenéje, ezzel igazi profi versenyhangulatot teremtve minden versenyzőnek, résztvevőnek.
Hihetetlenül komoly mérkőzések, a kicsiknél komoly, felnőtteket is zavarba hozó pontszámok (highscore), a III-IV. korcsoport (301) magas dobott pontértékei, kiszálló csaták, míg a legnagyobbaknál a 6-7 körös 501 ejtette ámulatba az érdeklődő nézősereget.
A mérkőzések vége után Bezzeg Nándor, magyar bajnok bemutató mérkőzésre hívta az ifi fiú győztest, Darányi Tamást. Érdemes tudni, hogy Bezzeg Nándor több napja karfájdalmakkal küzd, de ennek ellenére vállalta a játékot és az egész napnak aktív résztvevője volt. Ezt követően pedig Bezzeg Nándor és a többi résztvevő dedikálta a táblát, melyet Kovács Patrik, egy nagyon tehetséges fiatal (1996) putnoki játékos vehetett át jutalmul.
E rövid esemény időt adott a rendezőknek a díjátadó előkészítésére, mely már késő délután kezdődött.
A versenyre az érmeket és az okleveleket a Magyar Diáksport Szövetség, a kupákat a Magyar Darts Szövetség biztosította. Támogatóinknak (Novotapts Kft., Bp.XV. ker. önkormányzat, Harrows Kft., Citroen, Peugeot, Suzuki, Kia, Mazda, Cinema City) köszönhetően a kupákon, érmeken, okleveleken kívül sok-sok ajándékot, tárgyjutalmat tudtunk kiosztani. Külön kiemelném, hogy Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő különdíjban részesítette az öt kiemelkedő területet. Jutalmuk kupa és darts-kellékeket tartalmazó ajándékcsomag volt.
A díjakat Kocsis Károly MDSZ alelnök, Kövesdi Andrea BDSZ elnök, Vámosi Ági BDSZ UP vez. és jómagam adtuk át.

Eredmények:
I-II korcsoport

Fiú:
Máthé Marcell
Prés Nándor
Lakner Csaba
Csorba Bence
Adu László, Gőnczy Márk Milán

Lány:
Hutter Georgina
Nagylaki Martina
Illyés Kitti
Berkó Vivien
Fejes Kata, Markos Kata

III-IV korcsoport

Fiú:
1. Várady Gábor
2. Kovács Patrik
3. Bártfai Balázs
4. Kováts Zsolt
5. Apró Dániel, László Krisztián

Lány:
1. Tímár Vivien
2. Déri Patrícia
3. Keresztes Edina
4. Nagy Renáta
5. Fábián Nikolett, Smarandoiu Irmus

V-VI korcsoport

Fiú:
1. Darányi Tamás
2. Darányi Zoltán
3. Tax Tibor
4. Kőműves Sándor
5. Bodnár Péter, Török Dániel

Lány:
1. Zeiler Dalma
2. Végső Adrienn
3. Darányi Viktória
4. Illyés Kinga
5. Nagy Alexandra, Tamási Dorina

Különdíjak:

I-II korcsoport, legnagyobb dobott össz pontszám,
Nagylaki Martina -382 pont
Lakner Martin – 554 pont

III-IV korcsoport, legmagasabb kiszálló pont,
Tímári Vivien – 98 pont
Kovács Patrik – 101 pont

V-VI korcsoport, legtöbb 180,
Darányi Tamás, Darányi Zoltán, Stark Bertalan
Lányoknak nem sikerült