Menu

Adomány a segélyszervezeteknek

2010.03.08.

A XV. kerületben található Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél került átadásra az a rekordméretű adomány, melyet a Tesco-Global Áruházak Zrt. adományozott több ismert és neves segélyszervezet számára.

Az áruházlánc február 24-én 11 kamionnyi 400 millió Ft értékű adományt -ruhaneműt, és egyéb termékeket szállított ide, melyeket az országban található áruházakban gyűjtöttek össze.
Amint Antal Erzsébet, a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese elmondta, az adományozás a Tesco-Global Áruházak Zrt. társadalmi felelősség-vállalásának részeként valósult meg. Az adomány különböző segélyszervezetekhez jut majd el: pl. Magyar Vöröskereszt, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Máltai-, a Baptista- vagy az Ökumenikus Szeretetszolgálat és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Mindehhez Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke hozzátette, hogy miután mindenhol válság van, ilyenkor nagyon nehéz adományozókat találni. -Ráadásul az áfa-törvény is sok céget visszatart az adományozástól, ám a Tesco-val már évek óta jó a kapcsolatunk, körülbelül 10 éve szervezünk már közösen véradásokat. Ez az adomány is a stratégiai együttműködésünket bizonyítja.
A 11 kamionnyi adomány elsősorban ruhaneműkből állt. A ruhaneműk nem használtak, hanem újak és rendkívül jó minőségűek, melyek az áruházak polcairól kerültek vissza a raktárakba. Az adományokat a kamionok már eleve szétválogatva szállították a XV. kerületi telephelyre, hogy ezzel is megkönnyítsék a segélyszervezetek dolgát. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársai az átadást követő napokban rendszerezik az áruházlánc kifutó készleteiből származó árukat, míg az adományok hatékony elosztásában a Magyar Vöröskereszt is segíteni fog.
A programon részt vett Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy a XV. kerületben is sok rászoruló található, akik az áruházlánc jóvoltából hamarosan jó minőségű ruhaneműhöz juthatnak.