Menu

Győzelem
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.02.27.

A Magyar Gószövetség 2009. októbere – 2010. februárja között rendezte meg az Előnyadásos Gó Csapatversenyt, melyre nyolc csapat nevezett. A versenyen az Első Magyar Gó Egyesület Pestújhely két csapattal indult.

-A hét fordulós verseny utolsó fordulója előtt két csapat, egyesületünk első csapata és az Origó SE csapata állt az élen, öt-öt győzelemmel és egy-egy (egymás elleni) döntetlennel. Az Origó SE „gólkülönbsége” (a nyert és vesztett partik különbsége) másféllel jobb volt csapatunkénál.
A február 18-án megtartott utolsó forduló hihetetlen izgalmakat hozott. Csapatunk 8-1-re verte a Pagoda második csapatát, míg az Origó SE „csak” 6-3-ra az Agro csapatát, így a bajnokságot a lehető legkisebb, fél pontos különbséggel egyesületünk első csapata nyerte. Harmadik a PaGoda első csapata lett. A csapatverseny eredményhirdetése a Pestújhelyi Közösségi Házban február 27-én az egyesületünk által rendezett „4. Nyulashatos hendikep” góverseny ebédszünetének végén volt. A csapatok éremmel és pezsgővel, a győztesek kupával, az egyesületek némi pénzdíjjal gazdagodtak- adott tájékoztatást Záhonyi Zsolt az egyesület elnöke.
S ha már a mai versenyről esett szó, akkor erről is érdemes néhány szóban beszámolni. Február 27-én a Pestújhelyi Közösségi Házban rendezte az MGE a szokásos évnyitó versenyét, az immáron negyedik alkalommal kiírt Nyulashatos hendikepet. A 42 résztvevőből 26-an az „A” csoportban, míg 16-an a „B” csoportban játszottak. Az utolsó fordulóig kiélezett harcban végül ismét új győzteseket avattak. Bár a tavalyi győztes, Száraz Bálint végig harcban volt az újabb elsőségért, de az utolsó partiját elvesztette klubtársa, Rosental András ellen, így meg kellett elégednie a második hellyel. Hogy teljes legyen a PaGoda dominanciája, a harmadik helyen Markó Péter végzett.
A „B” csoportban is majdnem pagodás dobogó alakult ki, végül az első helyezett, öt győzelmes Konyha Gábor mögött a Barcza Gedeon SC versenyzője, Katona Csaba lett a második, míg – kivételesen a PaGodából – Tőzsér Imre a harmadik- mondta Záhonyi Zsolt. Zugló-kupa, illetve a Nyulashatos hendikep eddigi győztesei:
2002: Albrecht István
2003: Holics Tamás és Urbán Alexandra
2004: Pocsai Tibor és Csókási István
2005: Treer Zoltán
2006: Pocsai Rita és Bodor Ernő
2007 (innentől Nyulashatos): Prodanov Mitko és Bővíz Dominik
2008: Markó Péter és Juhász Péter Károly
2009: Száraz Bálint és Csóti Sebestyén
2010: Rosental András és Konyha Gábor

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló