Menu

Így látjuk a világot!

2010.02.27.

A Szentendrei Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény bemutatkozó kiállítása látható március 10-ig a Csokonai Művelődési Központban, melynek megnyitóján Ferk Ilona mondott köszöntőt.

A tárlat keretében mesterek és tanítványok mutatkoznak be alkotásaikkal, így a művésztanárok: Balogh Attila, Bárdosi József, Égi Marcell, Ezüst Gy. Zoltán, Galánfi Andrea, Kecskés Orsolya, Olajos György, Pirk László, Szabó Zoltán Sándor, Varga P. András, valamint tanítványaik: Batuska Ágnes, Borda Csaba, Dévényi Erika, Ferencz Dániel, Hangya Bálint, Jancsó Dániel, Jarzsabek Csaba, Kajuha Dávid, Pap Tamás Koppány, Simon Eszter, Szilágyi Ágnes, Balogh Dóra, Csapó Lilla, Hegedűs Tímea, Horváth Helga, Králik Eszter, Szabó Cseke Mózes.
A diákok a szentendrei iskolában alap- és középfokon képezhetik magukat az alkotóművészet számos területén, így alapfokon grafika, rajz-festés, tűzzománc, kézműves, kerámia, textiltervező és néptánc szakon. Utóbbiak képviseletében az iskola tánckara Eredics Melinda és Makovinyi Tibor vezetésével a kiállítás megnyitóján is fellépett. Az iskolában azonban számos más szakon is OKJ bizonyítványt szerezhetnek a hallgatók, amely tanulmányaikat érettségi után kezdhetik meg, így grafikus (alkalmazott- és képgrafikus), ötvös, festő és szobrász szakon, de műtárgyvédelmi munkatárs és munkavédelmi asszisztens végzettséget is szerezhetnek.
A Csokonai Művelődési Központban rendezett kiállítás Bárdosi József művészettörténész nyitotta meg. Aki pedig arra kíváncsi, hogy hogyan látják a világot a művészek és tanítványaik, azok hétköznap és hétvégén is ellátogathatnak az Eötvös utcába a művelődési intézménybe a programoknak megfelelő nyitva tartási időben.