Menu

Tedd szebbé életed az alkalmakkal és virágokkal

2010.02.11.

Ez a mottója a Blumen Art cégnek. Vezetője, Nándori E. Ágnes pedig nemrégiben gondolt egyet, és rajzpályázatot hirdetett az oktatási intézményekbe járók számára.

-A pályázat kiírása szerint arra kértük a gyerekeket, hogy rajzolják le környezetüket, meséljék el képekben, milyennek látják a világot- mondta a cégvezető a beérkezett alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóján, melyen egyben a pályaművek értékelésére, jutalmazására is sor került.
-A pályázattal az volt a célunk, hogy a gyerekek és az itt élő felnőttek is jobban figyeljenek környezetükre, vegyék észre az apró szépségeket! A panelházak között is legyen még több zöld felület! A mostani kiállítással pedig azt szerettük volna megmutatni, hogy ne csak a virágbolt falán láthassák a boltba betérők ezeket az alkotásokat, hanem igazi közkinccsé tegyük azokat. Így február 22-ig a Pestújhelyi Közösségi Ház egyik emeleti termében bárki megtekintheti a szép rajzokat, melyeket Nagy Edit a ház munkatársa tette keretbe és rendezte el a falakon- mondta Nándori E. Ágnes, majd a díjazottak átvehették tőle jutalmukat.
A zsűri az óvodás korúak közül Jebudánszki Zita alkotását találta a legjobbnak, így a nyertes ajándékcsomagot és oklevelet kapott, míg a 10-14 éves korcsoportban Fekete Noémi lett a győztes, aki oklevelet és kreatív hobby csomagot vehetett át. Az intézmények közötti versenyt a Szent Korona Általános Iskola nyerte meg. Az iskola 10 ezer forint értékben zöldnövényeket kapott.
Rajtuk kívül minden pályázó egy-egy oklevéllel lett gazdagabb. A jutalmazottakat Hajdu László polgármester, Németh Angéla a MOS Bizottság elnöke, dr. Németh Péter ifjúságvédelmi tanácsadó, valamint Ujfalusi Edina, az OMIS osztály munkatársa is köszöntötte.