Menu

Városházi Karácsony 2009
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.12.21.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően került sor december 18-án a Városházi Karácsony programra, melynek idén a Csokonai Művelődési Ház adott otthont.

Az önkormányzat képviselő-testülete nevében Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő kétszáz kerületi gyereket hívott meg egy mesejátékkal egybekötött ajándékozási ünnepségre.
-A Városházi Karácsonnyal nemcsak az óévet búcsúztatjuk, hanem zárjuk az
Újpalota 40 és a 100 éve önállóvá vált Pestújhelyt ünneplő, nagysikerű programsorozatot- hangzott el az ünnepség kezdetén, melyen a polgármester mellett a kerület és a hivatal vezetése részéről Király Csaba és Gyurcsánszky János alpolgármester, Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke, Mihályi Zoltán a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Kovácsné Márkus Éva a polgármesteri hivatal Szociális és Egészségügyi Osztályának vezetője, valamint Lindner Gusztáv, az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztályának vezetője vett részt.
Mint minden évben imádsággal és egy-egy gyertya meggyújtásával vette kezdetét a program, amely a művelődési ház kertjében volt. Itt az egyházi tisztségviselők részéről Vitai Attila katolikus helyettes esperes- plébános atya, Simonfi Sándor református esperes-lelkész, Fábián Sándor baptista lelkész és Szabó Sándor Péter református lelkész szólt az ünnep jelentőségéről.
Az adventi gyertyák meggyújtását követően a meghívott gyerekek pedagógusaikkal, családtagjaikkal a színházterembe mentek, miközben egy-egy pohár forró teával melegítették fel magukat. A meglepetés itt folytatódott, ugyanis egy kedves előadás:a Maszk Bábszínház Betlehemes játék című produkciója várta őket. Ám ezt megelőzően Hajdu László polgármester szólt néhány gondolatban az ünneplőkhöz, melyben kiemelte, mennyire jelentős ünnep a karácsony, és milyen jó,hogy sok ügyes, és szorgalmas gyerek kaphat az idén is ilyen komoly értékű ajándékcsomagot.
Az ajándékokat a támogatók (OTP Budapesti önkormányzati Fiók – Muhoray Árpádné ügyfélkapcsolati igazgató, Hartel Üzletház – Kis Jánosné, Praktiker Kft. – Cseh István, Csapi-15 Kft. – dr. Szaniszló Attila ügyvezető igazgató, Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület – Mihály Zoltánné elnök, Gáncs Péter egyéni vállalkozó, Asia Silver Gold üzlet, Egészségmegőrző Egyesület- Szigetközi Miklósné elnök, László Elemérné) nagylelkű felajánlásának köszönhetően vásárolhatták meg.
A bábelőadást követően a kerületi oktatási intézményekbe (Czabán Általános Iskola, Hartyán NOK, Károly Róbert Iskola, Kolozsvár Általános Iskola, Kontyfa Iskola, László Gyula Gimnázium, Kossuth NOK, Pestújhelyi NOK, Száraznád NOK, Szent Korona Általános Iskola, Meixner Általános Iskola) járó tanulók vehették át ajándékaikat, melyben a plüss állatok mellett többek között társasjátékok is gazdára találtak. A műsor végén az este moderátora Ujfalusi Edina, az OMIS osztály munkatársa kívánt a kerületi Önkormányzat és Polgármesteri Hivatal valamennyi munkatársa nevében kellemes karácsonyi ünnepeket, és békés, boldog, eredményekben gazdag új évet mindenkinek!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló