Menu

Odaítélték a 2022. évi tanulmányi ösztöndíjakat

105 tanuló kapott ösztöndíjat.

A Kulturális Bizottság a 2022. szeptember 20. napján megtartott ülésén 105 tanulónak ítélte oda a 2022. évi tanulmányi ösztöndíjat.

A díjazottak közül 51 tanuló a Pallasz Athéné-díjat, míg 54 tanuló a Halley-díjat nyerte el.

A XV. kerületi önkormányzat 1993 óta ismeri el ösztöndíjjal a legjobb tanulmányi eredményt elért diákokat, ám 2018-tól megváltozott rendszer, így több általános és középiskolás gyerek magasabb összegű támogatást kaphat. A korábbi tanulmányi ösztöndíj helyét ugyanis az önkormányzat által alapított két új díj vette át, A XV. Kerület Kiemelkedő Tanulója (Pallasz Athéné-díj), valamint A XV. Kerület Kiemelkedően Fejlődő Tanulója (Halley-díj).

  • Pallasz Athéné-díjban a nappali tagozaton kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő tanulók részesülhetnek. Kiemelkedő tanulmányi eredménynek az 5-8. évfolyamon a legalább 4,8 tizedes, a 9-13. évfolyamon a legalább 4,7 tizedes tanulmányi átlag minősül.
  • Halley-díjban a nappali tagozaton kimagasló tanulmányi eredmény javulást elérő tanulók részesülhetnek. Kimagasló tanulmányi eredmény javulásnak a legalább 0,3 tizedes, vagy annál nagyobb mértékű tanulmányi átlag javulás minősül.
Az Önkormányzat a Pallasz Athéné-díj esetében 100 000 Ft, a Halley-díj esetében 50 000 Ft egy összegben kifizetendő ösztöndíjban részesíti a tanulókat.

A 2022. évi díjazottak listája a „Kapcsolódó fájlok” menüben tekinthető meg.