Menu

Kiváló sportolók
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.12.06.

Idén a korábbi évek hagyományait folytatva vehették át a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók a Kiváló Sportoló elismerést a polgármesteri hivatal Dísztermében.

Az elismerések átadását megelőzően Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke köszöntötte e megjelenteket. Amint elmondta, a Kiváló Sportoló díjat azok a kerületi sportolók kaphatják, akik a kerületben élnek, iskolába járnak, vagy sportolnak, nemzetközi versenyen I-VI, országos bajnokságban I-III., vagy országos diákolimpián I-III. helyezést értek el. Idén harmadszor adjuk át olyan formában a díjat a nagyszámú jelentkezők miatt, hogy három kategóriában eredményességük szerint kapnak a diákok jutalmat.
Amíg 2005-ben 8 fő kapta ezt a díjat, addig idén 98 tanuló vehette át ezt az elismerést. Nyolc iskolából érkeztek be pályázatok.
23 sportág képviselői voltak jelen: atlétika, darts, floorball, jégkorong , judó, kajak-kenu, karate, kick-box , tánc, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, öttusa, röplabda, sakk, strandröplabda, súlyemelés, tenisz, torna, vívás, úszás, vízilabda. A legeredményesebb sportág ezek közül a darts és a karate volt.
A három kategória díjait Németh Angéla mellett Mihály Zoltán a MOS Bizottság alelnöke adta át.
A jutalmazottak listája itt tölthető le:
A díjak átadását követően dr. Nagy Antal jegyző mondott pohárköszöntőt. Szavaiban örömének adott hangot, hogy évről évre egyre többen vannak azok, akik erre az elismerésre rászolgálnak, hiszen a Díszterembe is alig férnek be a diákok, és a hozzátartozók, edzőik.
Ez az elismerés nem formális. Öröm látni a jövő nemzedékét, akik eredményeikkel meghálálják az elismeréseket. Ezeket a teljesítményeket a saját akaratotok, a céljaitok, és a hozzátok közel álló segítő kezek eredményeként értétek el.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló