Menu

Ingyenes facsemeteosztás a lakosság részére

2022.09.20.

A Palota-Holding Zrt. által üzemeltetett Kovácsi Kálmán téri faiskolai telepről.

Felhívjuk a XV. kerületi lakosság figyelmét arra, hogy a Palota-Holding Zrt. által üzemeltetett Kovácsi Kálmán téri faiskolai telephelyről az ott található díszfák egy része kiosztásra kerül. A faiskolában csak díszfák találhatóak, gyümölcsfák nem állnak rendelkezésünkre. A kiosztás lebonyolítását a cég dolgozói végzik, akik csak a kiválasztott fa kiadásában tudnak segédkezni, a fel és lerakodásban, a kiszállításban, valamint a fa elültetésében viszont nem tudnak segítséget nyújtani.

A kiosztott facsemeték kizárólag magáningatlanon belüli kiültetésre alkalmasak, utcafásításra az egyedek nem alkalmasak.

A kiosztás menete:

Az átvétel előtt kérjük az alábbi elérhetőségeken az igényüket bejelenteni, amely során meg kell adni az igénylő adatait (név, lakcím), valamint az igényelt facsemete fajtáját és darabszámát (lehet akár különböző fajta és több darab csemete is). Kérjük megadni, pontosan mikor szeretné átvenni a fákat, hogy a csemetéket frissen tudjuk kiszedni a földből és gyökerük minél kevesebb időt töltsön talajszint felett.

Igényüket kérjük, az adott héten szerda 16 óráig a kérelmek heti összesítéséig jelezzék!

Bejelentkezni az alábbi két elérhetőségen lehet:

telefonon: +36 30 693 3054
e-mailben: barkoczi.bianka@palotah.hu

A kiosztás ideje:

2022. október 3-tól november 15. napjáig, illetve a készlet erejéig.

A kiosztás helyszíne:

1151 Budapest, Kovácsi Kálmán tér 11-15.

Választható fafajták:

  • hársfa
  • gömbszivar
  • juhar
  • kőris és gömbkőris
  • akác és gömbakác
  • juhar