Menu

Könnyebbé válik a munkájuk
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.11.15.

Az elmúlt héten olyan vágya teljesült a kerületi rendőrkapitányságnak, melyre nagyon sokáig várt: egy Opel Vivaro kisbuszt kaptak, melynek segítségével gyorsabban, és hatékonyabban tudnak a kerületben szolgálatot teljesíteni.

A kisbuszt az önkormányzat a Rákospalota, Pestújhely és Újpalota Közrend és Vagyonvédelmi Kiemelten Közhasznú Közalapítvány közreműködésével és támogatásával vette, majd adta át a kerületi rendőrkapitányságnak.
Az ünnepségen Hajdu László polgármester elmondta, hogy a kerület olyan nagy, melyet lehetetlen gyalog, vagy kerékpáron bejárnia rendőröknek, illetve számukra az M3 és az MO környékén történő esetek is számos munkát ad.
-Emellett a BRFK is gyakran mozgósítja kerületi rendőröket. A busz szükségessége elvitathatatlan. Az önkormányzat csak a közpénzekből tud támogatni dolgokat, de úgy vélem, a közbiztonság növelésének támogatásánál nem is lehetne jobb célokra felhasználni a rendelkezésünkre álló forrásokat- mondta a polgármester.
Bringye János, Rákospalota, Pestújhely és Újpalota Közrend és Vagyonvédelmi Kiemelten Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke az elhangzottakhoz hozzátette, hogy évi tíz millió forint értékben nyújt támogatást a rendőrségnek, és természetesen, mindig a legszükségesebb eszközökkel igyekeznek segíteni a rendőrök munkáját: informatikai berendezésekkel, egyéb technikai eszközössel, gépjárművel.
-Ha ez a busz csak annyi ideig segíti a munkánkat, mint amennyi ideig vártunk rá, akkor biztos, hogy sokáig a birtokunkban lesz majd- mondta Galambos Ferenc kerületi rendőrkapitány amikor a kisbusz papírjait és kulcsát átvette, majd hozzátette, hogy hatalmas szükségük van erre a járműre, mert így azokban az esetekben, amikor nagyobb erőre van szükségük, nem kell két-három autóval kivonulniuk, hanem egyetlen járművel tudnak segíteni mihamarabb.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló