Menu

Testvérvárosi nyugdíjasok
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.11.07.

Bécs XXIII. Kerületével majdnem két évtizede van kerületünknek testvérvárosi kapcsolata, amely az élet számos területére kiterjed.

Ennek keretében a nyugdíjasok is ellátogatnak egymáshoz, miután a bécsi és a XV. kerületi nyugdíjas szervezetek is kiváló együttműködést ápolnak egymással. 2007-ben és 2008-ban 4-4 kerületi nyugdíjas járt Bécsben, ugyanakkor az osztrák nyugdíjas szervezetek képviselői is gyakran ellátogatnak hozzánk. Ezekben a napokban is így van mindez.
Az osztrák nyugdíjasokat ezúttal Karl Sloboda, korábbi tartományi képviselő, jelenleg idősügyi szakértő és felesége, valamint a magyar származású Weiss Julianna képviselte, akik többek között a XV. kerület nevezetességeivel is megismerkedtek, illetve ellátogattak a helyi nyugdíjas szervezethez egy teadélutánra. A Közéleti Házban tartott összejövetelen részt vett Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, a kerület országgyűlési képviselője mellett Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő és Király Csaba alpolgármester is. A vendégeket a házigazda szervezetek nevében Rezács Istvánné elnök köszöntötte, majd Hajdu László szólt a megjelentekhez.
-A XV. kerületben a lakosság 30%-a nyugdíjas. Ők azonban nemcsak a mennyiségük miatt, hanem az aktivitásuk miatt is jelentős társadalmi erőt képviselnek. Már sokszor bebizonyosodott, ha közösségi dologról van szó, akkor a nyugdíjasokra mindig lehet számítani- mondta, akitől a szót Karl Sloboda vette át.
-Hajdu László polgármester gyakran meghív bennünket a XV. kerületbe. Így rálátásunk van arra, hogy mi minden történik a kerületben. Örömmel látjuk, tapasztaljuk, hogy a polgármester ahányszor Bécsben jár, mindig azt lesi, hogy mit lehetne átvenni, mit lehetne hasznosítani. Aztán hazajön, és ezeket a tapasztalatait valóban fel is használja- mondta a programon az idősügyi szakértő.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló