Menu

Elismerések az élet minden területén

2009.11.06.

Az elmúlt héten a polgármesteri hivatal Kossuth termében Hajdu László polgármester, Gyurcsánszky János alpolgármester valamint dr. Nagy Antal jegyző elismerést adott át dr. Küttel Péternek, a Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet főigazgatójának, Dr. Tausz Tamásnak, a XV. kerületi Szakrendelő Fogászat és Szájsebészet Osztály osztályvezető-szakfelügyelő főorvosának, Winkler Csabának, a Közmű Lap- és Könyvkiadó Egyesülés fotóriporterének, valamint születésnapjuk alkalmából a kerületünkben élő 96 éves Győri Endrénét, a 85 éves Csók Rémót és a 80 éves dr. Balaskó Jenőt is köszöntötték.

-Dr. Küttel Péter a Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, aki negyvenegy éve szolgálja az egészségügyet, első és egyben utolsó munkahelyén, a Károlyi Sándor Kórházban. A Károlyi Sándor Kórház legfontosabb feladata a IV. és a XV. kerületi betegek ellátása. Dr. Küttel Péter hatékony együttműködést épített ki a Rákospalotai Önkormányzattal, egészségügyi intézményekkel és jó kapcsolatot ápolt a lakossággal. Sokirányú munkája mellett komoly részt vállalt az egészségügyi felvilágosító munkában. Tehetségét, ismereteit úgy is kamatoztatta, hogy sebész nemzedékeket tanított, így sok orvos tekintheti magát az ő tanítványának. Kollégái és a kerületi orvostársadalom megbecsülését és tiszteletét élvezi. Munkája elismeréseként 2008. évben az egészségügyi miniszter Batthyány-Strattmann László díjban részesítette. A kórház főigazgatói teendőit 18 éven keresztül látta el, 2009. októberétől leköszönt erről a posztról. Kiemelkedő szakmai tevékenységét, magas szintű vezetői munkáját köszönjük- olvasható a méltatásban.
-Az egészségügyi miniszter Életmű Elismerési Díszoklevelet adományozott közel négy évtizedes, az egészségügyi ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Dr. Tausz Tamásnak, a XV. kerületi Szakrendelő Fogászat és Szájsebészet Osztály osztályvezető-szakfelügyelő főorvosa részére, melyet az orvos az Egészségügyi Minisztériumban vett át. Az osztályvezető-szakfelügyelő főorvos a XV. kerületi Szakrendelő Intézetben 37 éve, a rendelőintézet átadásának pillanatától végzi magas színvonalú munkáját. Hajdu László polgármester az ő munkáját is külön megköszönte épp úgy, mint Winkler Csabáét, aki a Közmű című újság fotóriportere, ám a négy évtizedes munkája során komoly fotóarchívumot halmozott fel a XV.kerület életéről, mindennapjairól, épületeiről egyaránt.
-Az önkormányzati miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából a négy évtizedes állhatatos fotóriporteri munkájáért, a közszolgáltatást reprezentáló tevékenységéért, a nagyvárosban és a kistelepüléseken élők munka- és életkörülményeit megörökítő, maradandó fényképsorozatai elkészítéséért Winkler Csaba, a Közmű Lap- és Könyvkiadó Egyesülés fotóriportere részére „A Köz Szolgálatáért Érdemjel” kitüntetés ezüst fokozatát adományozta, melynek átadására 2009. október 20-án az Önkormányzati Minisztériumban került sor- hangzott el a Kossuth teremben tartott ünnepségen, majd az elismerő oklevelek, jutalmak átadását követően olyan, a kerületünkben élő lakosok köszöntésére került sor, akik nemrégiben ünnepelték születésnapjukat és a kerület életében kiemelkedő eredményeket értek el.
Így köszöntötte a polgármester a 96 éves Győri Endrénét, aki a köz szolgálatáért tett sokat, a 85 éves Csók Rémó festőművészet és a 80 éves dr. Balaskó Jenőt, aki a helyi közélet segítője. Mindannyian az elismerések mellett egy ajándékkosarat is átvehettek e jeles évforduló alkalmából.