Menu

Az MTK-val játszik az Issimo a Magyar Kupában

2022.09.16.

A kiscsapat nagy napja szeptember 18-án.

A XV. Kerületi Issimo SE labdarúgócsapata egyetlen Budapest bajnokságban szereplő klubként bejutott a Mol Magyar Kupa 3. fordulójába. A csapat az első fordulóban a Nagybajom AC-t verte meg 3–2-re egy 90. percben szerzett góllal, a második körben pedig idegenben jutott tovább: hosszabbítás után, tehát ismét egy végletekig kiélezett meccsen 4–3-ra gyűrte le a Lenti TE-t.

A Magyar Kupában az NB I-es és az NB II-es csapatok most, a 3. fordulóban csatlakoznak a versenysorozathoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága el is készítette a párosításokat, és

a XV. Kerületi Issimo SE a legjobb 32 közé jutásért az NB II-ben szereplő MTK ellen fog pályára lépni.

Az Issimo számára meghatározó év az idei, hiszen történetük során első alkalommal harcolták ki a feljutást a Budapest Bajnokság I. osztályába, első alkalommal szereztek jogot a Magyar Kupában történő indulásra, és természetesen még soha nem játszottak ilyen rangos ellenfél ellen tétmeccset.

Az MTK nyolc forduló után hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel magabiztosan vezeti az NB II-t. Olyan játékosaik vannak, mint a 37-szeres felnőtt válogatott Németh Krisztián, a 26-szoros válogatott Stieber Zoltán, az Angliát is megjárt, szintén egykori válogatott Futács Márkó, vagy épp a Pakstól igazolt Bognár István.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Mol Magyar Kupa, 3. forduló (32 közé jutás)

  • XV. Kerületi Issimo SE–MTK Budapest
  • 2022. szeptember 18. (vasárnap), 18:00 óra
  • Budai II László Stadion (1152 Budapest, Széchenyi tér 8-10.)

Minden érdeklődőt várunk 2022. szeptember 18-án a Budai II László Stadionban, egy kerületi kis labdarúgócsapat nagy napján.