Menu

Ajándék zászló a tűzőrségnek

2009.10.23.

A Észak-Pesti Mentési és Tűzoltási Parancsnokság Újpesti Tűzőrségén vette kezdetét tulajdonképpen az október 23-a alkalmából szervezett rendezvénysorozat. Hajdu László polgármester ugyanis a kerület zászlaját személyesen adta át Füredi Antal tűzoltó ezredesnek, az Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság vezetőjének.

A ünnepi állománygyűlésen Dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy, fővárosi parancsnok is részt vett és köszöntötte a tűzoltókat.
-A polgármester és a XV.kerület keze nyoma rajta van az épületen, az itt folyó munkán. A zászló átadása egy szimbolikus kifejezése is annak, hogy mennyire szoros és jó a kapcsolat az önkormányzat és a tűzőrség között. az önkormányzat jó gazda módjára viseli a tűzoltóság sorsát úgy, mintha erre külön jogszabályi kötelezettsége lenne. Bízom abban, hogyha mi mindenki megelégedésére tesszük a dolgunkat, akkor a polgármesternek is könnyebb a dolga, amikor a különböző döntéseket kell meghoznia a testülettel együtt az ügyeinkkel kapcsolatban. Nagyon köszönöm a polgármesternek és rajta keresztül az önkormányzatnak azt a támogatást, amit a tűzoltóság kap. Kívánom, hogy maradjon meg ez a jó kapcsolat, míg munkatársaimtól további magas színvonalú munkát kérek- mondta dr. Bende Péter, majd nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából jutalmakat, elismeréseket adott át.
Soron kívül törzsőrmesterré léptette elő Holiárszki Tamás tűzoltó őrmestert és Tóth Imre tűzoltó őrmestert. A parancsnok soron kívül egy fizetési fokozattal feljebb sorolta Boros László, Riesz Ádám tűzoltó őrmestereket és Kovács Krisztián tűzoltó törzsőrmestert, valamint ugyancsak dicséretből egy évvel csökkentette a fizetési fokozatban eltöltendő várakozási idejét Szupper Lajos tűzoltó őrmesternek, Veréb Zsolt tűzoltó törzsőrmesternek és Greznerné Gyányi Aranka közalkalmazottnak.
Dicséretben és jutalomban részesült Balog László, Ludányi Péter, Rácz Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesterek és Varga László tűzoltó őrmester.
A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Parancsnoka a tűzoltóság gépjárműveinek több éven keresztül végzett balesetmentes vezetésének elismeréséül dicséretben és jutalomban részesítette Veress Imre tűzoltó zászlóst.
Ezt követően Hajdu László polgármester a XV. kerületi önkormányzat nevében adott át jutalmakat. Elismerésben részesült Csütörtök Csaba tűzoltó őrnagy,
Farkas Lajos tűzoltó zászlós, Gulyás Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Szilágyi György tűzoltó főtörzszászlós, Valkov Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester és Leki Csaba tűzoltó főhadnagy.
Az elismerések átadását követően Hajdu László polgármester szólt az egybegyűltekhez. Felidézte néhány gondolatban a múltat, amely alapján egészen 1854-ig visszanyúlva elmondta: miután addig Rákospalota része volt Újpest, hiszen egy grófság (Károlyiak) volt a tulajdonosa, így a tűzőrség is itt volt.
-1854-ben ugyan kettévált a terület, viszont számos intézmény közös maradt: közös a kórházunk, a bíróságunk, így a tűzoltóság is. Annyira közös itt a történetünk, hogy ennek a zászlónak az átadása is a kapcsolatot erősíti. A szeretet jelképeként szeretném átadni a kerületi címerrel díszített zászlót. Eseménymentes napokat kívánok- mondta a polgármester, majd ünnepélyes keretek között átnyújtotta a tűzőrség számára az ajándékot egy elismerő, tanúsító oklevéllel együtt.