Menu

Járdaszakasz-építés a Töltés utcánál

2022.09.01.

Egy régóta fennálló nehézséget sikerül megoldani a rákospalotai lakosok részére.

Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy

2022. szeptemberében elindul a Budapest XV. kerület Töltés utca vasúti átjáró–Budapest IV. kerület Óceánárok utca (villamosmegálló) közötti gyalogos járdaszakasz kiépítése.

Az elmúlt évek során egyre nagyobb lett a lakossági igény, hogy az említett közterületi szakaszon, a IV. kerületi villamosmegállótól a Töltés utcáig kiépített járdaszakasz teljes hosszúságban megvalósulhasson. Ezen a nyomvonalon a gyalogos közlekedést nagyon megnehezítette a kiépítetlen felület, mely különösen az esős, csúszós időszakban okozott problémákat az itt közlekedők számára. Ennek megoldása érdekében Budapest XV. kerületi Önkormányzata még 2021-ben indította el a kezdeményezést a területileg illetékes Újpest IV. kerület Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata valamint a Budapest Közút Zrt. mint közútkezelő felé.

Az egyeztetések eredményeként Budapest IV. kerület Önkormányzata vállalta a térkövek biztosítását, Budapest XV. kerület Önkormányzata pedig a műszaki és pénzügyi feltételek megteremtésével, biztosításával járul hozzá, hogy a Garden Systems Kft. kivitelezésében kiépüljön 171 m2-en a hiányzó járdaszakasz.