Menu

Évről évre a hagyományok újjáélednek

2009.09.24.

Megszokhattuk, hogy szüret idején minden évben a Szilas Hagyományőrző Néptáncegyüttes Rákospalotán megszervezi igazi szüreti mulatságát. Idén minderre az elmúlt hét szombatján került sor.

A nyárias időben az időutazásra sokan voltak kíváncsiak, így a Karácsony Benő parkban a népviseletekben öltözött táncosok, a felcicomázott lovak valóban azt az érzetet kelthették a látogatókban, hogy az elmúlt század vidéki jókedvű mulatságába csöppentek bele. A felhőtlen jókedvhez tehát minden adott volt: a csikósok, a lovak, a táncosok, a szüreti felvonulás.
A csikósok gyülekezője a Karácsony Benő parkban volt, ahol a vendég együttesek bemutatója után a csikósok közös tánca volt látható, majd a szüreti felvonulás elindult Palota utcáin.
Az idén a főcsikóspárnak Varga Ferencet és Agárdi Melindát, bírónak Ligeti Zoltánt, bírónénak pedig Varga Tímeát választották.
A zenés felvonulás végigvonult az Öregfalu utcáin és végül a Szántóföld úti táborba érkezett, ahol a szüreti bál várta a résztvevőket. A menetet kíváncsi szemek kísérték, míg többen gyalogosan vagy kerékpárra pattanva követték a szüreti menetet.