Menu

A héten folytatódnak az útfelújítások- elkezdődött a Nyírpalota utca felújítása

2009.09.14.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából szeptember 14-én kezdte meg a kivitelező Colas Építő Zrt. a Nyírpalota utca felújítását.
A várhatóan 23 napig tartó felújítás során a Nyírpalota utca a Madách utca és a Szentmihályi út között újul meg, összesen mintegy 1,5 kilométeren.

A Nyírpalota utcában a kivitelezés teljes ideje alatt az autósok irányonként egy sávon, 30 km/h-val közlekedhetnek. A Nyírpalota utca érintett szakaszain parkolási tilalom lesz érvényben.

Munkálatok
A kivitelezések során a szakemberek mindkét szakaszon elbontják a régi, elhasználódott útburkolatot, és helyette két új aszfaltréteget terítenek az útpályára.
Felújítják az útpályák szegélyeit és járdaszakaszait, valamint a kereszteződések többségénél lesüllyesztik a járdákat, hogy akadálymentesítsék az átkelőket.
Az adott szakaszokra eső buszmegállók szerkezetét megerősítik, hogy azok a nagy terhelést is kibírják. A buszmegállókat is érintő felújítás miatt ideiglenes buszmegállókat alakítanak ki a helyszínen, melyet a BKV táblákkal jelöl majd úgy, hogy az utazóközönség közlekedését minél kisebb mértékben zavarja.

A Nyírpalota utca felújításának költsége: 127,6 millió forint + Áfa
A forgalomba helyezés várható időpontja: 2009. október 06.

A Fővárosi Önkormányzat 2005-ben – a Podmaniczky Program keretében – útfelújítási programot indított, amelynek révén 2010 végéig megújul több mint 530 kilométer, a főváros kezelésében lévő utak mintegy 53 százaléka. A program keretén belül idén 42 különböző útszakasz kap új aszfaltburkolatot, amely összesen 35 kilométernyi új utat jelent Budapesten. Idén megkezdődik a következő évi útfelújítási program előkészítése is, így 2010-ben további 75 kilométer fővárosi út újulhat meg.
Az immáron ötödik éve tartó útfelújítási program során a felújított útszakaszokból számos teljes útvonal állt össze. Ennek köszönhetően több fontos úton, 10-15 kilométer hosszan felújított aszfaltburkolaton lehet közlekedni egészen Budapest határáig. A program eredményeként lényegesen javult, dinamikusabbá vált Budapest közlekedése, kevesebb kátyú van az utakon és átjárhatóbb a város.