Menu

A Viva Voce sikere

2009.09.05.

A XV. kerületi gyökerekkel rendelkező Viva Voce Kórus augusztus 27-31. között Macedóniában járt a II. Ohridi Kórusfesztiválon. Sok élményben volt részük, hiszen a hely szépsége, az emberek kedvessége lenyűgözött mindenkit- mesélte Csernyik Balázs a kórus vezetője.

-A versenyprogramban Bárdos Lajos Dana-danája mellett latin, olasz, angol és cseh nyelvű kompozíciókat énekelt a Viva Voce, s ennek eredménye a vegyeskari kategórián belüli II. helyezés lett (10 pontból 8,1). A program zárásaként egy macedón zeneszerző macedón nyelven előadott kórusművével nagy sikert aratott a kórus, hiszen a zsűri -két szerb kórus mellett -a Viva Vocének is odaítélte a „Macedón mű legjobb előadásáért” járó különdíjat.
A nagyon jól szervezett fesztiválon 14 ország 40 kórusának közel 1500 énekese 10 koncerten mutatta be tudását, s ezek mellett az énekkaroknak bármikor lehetőségük volt szabadtéri, rögtönzött koncertet tartani a városban akárhol- ezzel is népszerűsítve a kórusfesztivált.
A versenyen szereplő másik magyar énekkar, a Vass Lajos Kamarakórus bejutott a nyolcas fináléba. A Grand Prix-t, a fesztivál nagydíját a szlovén Grudnove Šmikle Nőikar nyerte el- adott tájékoztatást a Viva Voce Kórus vezetője.

Képes beszámoló