Menu

Csak 3 év
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.08.31.

Jelinek Jánosné 99 éve él Pestújhelyen, ám idősebb, mint maga a településrész. Rózsi néni ugyanis éppen egy hete lépett a 103. életévébe.

A Szűcs István utcában élő idős hölgy ma is jókedvű, bár már sokkal kevesebbet tevékenykedik, mint az elmúlt években. A kicsi Rózsika négy éves kora óta él ugyanabban a házban, ahol nagybátyja nevelte fel.
-A rokon postás volt akkoriban, ahogy sokan mások, akik ezen a környéken éltek- mesélte az unokája. A nagymama lánya sajnos, már elhunyt, így velem, és a férjemmel élünk együtt itt a házban, ám van már a nagyinak három dédunokája, és az első ükunoka is hamarosan megszületik.
Rózsika néni még 96 évesen is ápolta a kertet, de addig sem tétlenkedett, miután csipkeveréssel, gobelinkészítéssel, harisnyakötéssel foglalkozott fiatalként, majd 24 évesen férjhez ment és egy gyermeke született. Rózsi néni férje sajnos, a II. világháborúban elesett, így neki kellett családfenntartóvá válnia: zoknikat kötött, kézimunkázott, s ebből próbálta eltartani a családját. Nyugdíjas éveiben pedig sokat járt kirándulni, illetve szívesen olvasta a színészek életéről szóló könyveket. Manapság inkább csak üldögél, szívja a friss levegőt a kertben, és beszélget a családjával.
Születésnapja alkalmából a családtagok mellett Hajdu László polgármester és Király Csaba alpolgármester köszöntötte otthonában Rózsi nénit.
További jó egészséget kívánunk a honlap olvasói nevében Pestújhely jelenlegi legidősebb lakójának!

Kapcsolódó cikkek:




















Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló