Menu

Megfékezték a 21 hektáron pusztító lángokat a XV. kerületi erdőtűznél

2009.07.29.

Amint Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője elmondta, délután negyed négykor kaptak riasztást arról, hogy ég az erdő aljnövényzete az Erdőkerülő útnál.

A tűzoltók 2-es, kiemelt riasztással vonultak ki a helyszínre, ám később a riasztást 3-as szintűre emelték. A lángok oltásában mintegy húsz tűzoltóautó és 80 tűzoltó vett részt. A tűzoltókat a rendőrség és a fővárosi közterület-fenntartók is segítették az oltásban.
A készenléti rendőrségtől két vízágyút, a fővárosi közterület-fenntartóktól két locsolóautót, a pilisvörösvári önkéntes tűzoltóktól pedig egy vízszállítót kértek és kaptak a tűzoltók a XV. kerületi erdőtűz oltásához. Szerencsére, lakott terület nem volt veszélyben.
Az erdőtűz miatt időlegesen lezárták a Szentmihályi utat az Erdőkerülő utca és a Rákospalotai határút között, az autósokat pedig elterelték. Azóta szerencsésen már helyreállt a forgalom.
A tűzeset során civil emberek nem sérültek, egy kimerült tűzoltót viszont kivizsgálásra az Állami Egészségügyi Központba szállítottak. Amint Dobson Tibor elmondta, a tűzoltó vélhetően a nagy melegben lett rosszul, égési sérüléseket nem szenvedett és az állapota sem súlyos.