Menu

35 éven át
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.07.10.

Valóban azt lehet mondani, hogy a Répszolg Környezetgazdálkodási és Foglalkoztatási Közhasznú Társaság igazgatója az elmúlt közel három és fél évtizedben csak a kerületért tette a dolgát. Ennyi ideig volt Tamás Béla ugyanis a cég vezetője.Ám a megérdemelt pihenés mindenkinek jár, így 35 év után most nyugdíjba vonult.

Ebből az alkalomból búcsúebédre hívta munkatársait, az önkormányzat Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságának-, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési-, Igazgatási- és Építésügyi Osztályának vezetőit, valamint a kerület vezetőit. Az utóbbi részéről Hajdu László polgármester, dr. Nagy Antal jegyző, és Gyurcsánszky János, Király Csaba, dr. Pálinszki Antal alpolgármesterek vettek részt az ünnepi eseményen.
Tamás Béla először a 35 évvel ezelőtti tavaszi napokat idézte fel, amikor Pataki Béla tanácselnök és Brettner Ferencné, a terv- és beruházási osztály vezetője, a város építéséért és fejlesztésért felelős intézmény megalakításával és annak élére való kinevezéssel bízta meg. Amint elmondta, kezdetben főleg magasépítéssel foglalkoztak, majd mélyépítési, útépítési, számos fenntartói és fejlesztői jellegű munka is a feladataik közé került. Számos óvodát építettek fel pl. Szövőgyár utcai, Aulich utcai, Őrjárat utcai, a Pestújhelyi Általános Iskolát és az akkori Úttörőházat újították fel akkoriban, ám azóta is számos, a kerületet szépítő, fejlesztő munkában vettek részt. Így földutakat aszfaltoztak, járdákat építettek, csatornákkal látták el az utcákat. De feladatuk volt a közterületek parkosítása, szépítése, a játszóterek építése is. Ezek közül, amint Tamás Béla elmondta: a Karácsony Benő parkbeli és a Fő téri szökőkút megépítése különösen kedves feladat volt számára. A leköszönő vezető azonban külön kiemelte, hogy mindez csak csapatmunkában jöhetett létre. Köszönetét fejezte ki a város mindenkori vezetőinek, a korábbi polgármesternek: Czibik Tamásnak és a jelenlegi polgármesternek: Hajdu Lászlónak, akik mindig a segítségére voltak. Búcsúzóul pedig köszönetet mondott a Répszolg dolgozóinak, és megemlékezett azokról a munkatársairól is, akik már nem lehettek közöttük.
Mindezek után Hajdu László polgármester is köszöntötte Tamás Bélát, akit „nagy túlélőnek” nevezett, hiszen vezetőként nélkülözhetetlenné tette önmagát a rendszerváltást megelőzően, és utána függetlenül attól, hogy ki volt a tanácselnök, majd később a polgármester.
-Soha senkinek nem jutott eszébe megválni tőle, a kitartó munkáját, a feltétlen megbízhatóságát, a kikezdhetetlen tisztességét ez mindennél jobban bizonyítja – mondta a polgármester.
-A városüzemeltetési, építési feladatokat ellátó cég élén a kerület első számú szolgája volt, aki a nap 24 órájában bármikor riasztható volt, ha kellett, munkatársai élén a legkülönbözőbb munkákban maga is tevékenyen részt vett, szívvel-lélekkel dolgozott, és keze nyoma, elkötelezettsége meg is látszik a kerületen – zárta szavait Hajdu László, aki az önkormányzat képviselő-testülete és a polgármesteri hivatal nevében elismerő okleveleket és ajándékot adott át a nyugdíjba vonuló Budapestért-díjas igazgatónak.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló