Menu

Juniális Újpalotán

2009.07.01.

Több éves hagyománya van annak, hogy a tanév végén juniálison, egy utólagos gyereknapi rendezvényen vehetnek részt a gyerekek Újpalotán, a Nádastó parki játszótéren, és annak környékén.

Idén is ezen a helyszínen voltak a programok kora reggeltől délutánig. A rendezvényt Gyurcsánszky János alpolgármester nyitotta meg, aki örömének adott hangot, hogy a szeszélyes időjárás ellenére nagyon sokan látogattak el a helyszínre.
A zenés bemelegítést követően a versenyekre került a sor, melyen futóversenyre, mocsárjárásra, kötélhúzásra, célba dobásra, ügyességi versenyekre, kosárra dobálásra, szögbeverésre, hulla-hoppra, gladiátor játékra, hordólovaglásra, kispályás foci bajnokságra nevezhettek az óvodások és iskolások, miközben számos totó is várta az érdeklődőket: drog, alkohol és közlekedési-, valamint kerületismeretekkel kapcsolatos kérdésekre kellett helyes választ adniuk.
Akinek pedig még ennyi nem lett volna elég, volt lufifújás, arcfestés, rajz verseny, éneklés, közös játék, illetve a játszóházban a Klapka utcai óvoda óvodapedagógusai várták a gyerekeket, ahol volt gyöngyfűzés, papírvágás, gyurmázás, szélforgó készítés, illetve árverés, tombola és közös játék Zizi bohóccal. A játék és a versenyek közben elfáradt gyerekek pedig gyümölcsöt és ásványvizet is kaptak. A jókedvű gyerekek közé a nap folyamán Hajdu László polgármester is ellátogatott, aki szívesen kapcsolódott be a programokba is.