Menu

Sportnap

2009.06.16.

A Kossuth Nevelési-Oktatási Központ diákjai, pedagógusai, és a szülők közös sportnapon vettek részt a Szántóföld úti Napközis Tábor területén.

A délutánig tartó programokat Szalayné Kirádi Éva intézményegység- vezető nyitotta meg, majd egészen kora délutánig tartottak a sportversenyek és a bemutatók, miközben az érdeklődők az ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat vehették igénybe.
A családi nap igazán ideális körülmények között volt, bár időnként az eső megtréfálta a jelenlévőket. Ennek ellenére a verseny sikeres volt, melynek alapja: a gyerekek mellett minél több szülőt is vonjanak be a programokba. Ezen a napon a kínálat pedig igen széles volt: 11-es rúgás, triatlon (futás, kerékpározás, lövészet, kosárra dobás, íjász verseny, kerékpáros ügyességi- és gyorsasági-, gyorsulási verseny, hetes rúgás. Mindeközben bemutatókon is részt vehettek a felnőttek és a gyerekek: volt kerékpáros ügyességi verseny, darts, asztalitenisz, íjászat, gumiasztal bemutató, a Motiváció Alapítvány kerekes székes és gyengén látó bemutatót tartott, volt véradás, koleszterinszint mérés, vércukor- és vérnyomás mérés, tűzoltó, mentő, tűzszerész, rendőrkutya, mentőkutya bemutató, állatsimogatás, aszfaltrajz verseny.. Az érdeklődők érdekes játékokkal is megismerkedhettek: go társasjáték, sakk szimultán, gombfoci, kötélmászás, illetve volt arcfestés is. A színpadon pedig Ayala mellett Anita, Tomi bohóc és a Hubay Jenő Zeneiskola Fúvószenekara lépett fel.
A sportprogramok mellett voltak kézműves foglalkozások is. Természetesen mindez verseny formájában volt, és a legtöbb pontot gyűjtő csapat (10 + 1 fő) egy hetes ingyenes táborozáson vehet részt. Ám a sportversenyek győztesei sem távoztak üres kézzel: kosárlabdát, kerékpárt, focilabdát, könyvet, bukósisakot, kerékpár kiegészítőket, valamint a KNOK házi versenyének győztes osztálya egy DVD lejátszót.
A programra ellátogatott Hajdu László polgármester és Gyurcsánszky János alpolgármester, míg a nap folyamán végig jelen volt Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke, Mihály Zoltán a MOS Bizottság alelnöke és Avarkeszi Béla civil referens.
A programot számos civil szervezet támogatta, így a Szilvássy Andor Barlangkutató Egyesület, a Palotai Csokonai Asztali Labdarúgó Egyesület, Észak-Pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület, az Első Magyar Go Egyesület, a KUCI Kisállatmenhely Alapítvány, HAKME, Rákospalotai Madárbarát Egyesület, Kinizsi TTK, Kontyfa SI, XV. kerületi Vöröskereszt, Unilever SE, Biondo Bike Club.