Menu

Környezetvédelmi jutalomtábor

2009.06.13.

A 2009. évi központi kerületi Föld Napja ünnepség és vetélkedőnek idén is a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ adott otthont. A programot Lovas Éva, a Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Kiemelkedően Közhasznú Környezetvédelmi Közalapítvány kuratóriumának elnöke, újságíró vezette. A hagyományos délutáni rendezvényen a kerület iskoláinak 16 csapata vetélkedett, melynek kérdései a globális felmelegedés és következményei témakörhöz kapcsolódtak (részletes beszámoló a honlapon olvasható címmel.

Az első nyolc helyezett csapat tagjainak (48 tanuló) rendezett hagyományosan tábort 2009. június 2-4. között az önkormányzat, a Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Osztály rendezésével Velencén a XIII. kerületi önkormányzat táborában.

A Czabán, a Hartyán, a Kolozsvár, a Károly Róbert, a Kossuth, és a Szent Korona Általános Iskola tanulói vettek részt a jutalomtáborozáson.

Az első napon Velencével ismerkedtek a gyerekek, sétáltunk a városban, a tóparton. Sport program, este tábortűz, szalonnasütés, gitárkísérettel éneklés zárta a napot. Szerdán hajóztunk, a tó élővilágával ismerkedtünk. Pákozdon két kiállítást tekintettünk meg. Mindkettő rendhagyó, interaktív kiállítás volt, így a gyerekek igazán élvezték. Az arborétumot is meglátogattuk, a kilátóból gyönyörködtünk a tájban. Este disco zenére jót táncoltak a gyerekek. A harmadik napon a Boróka Bt. biztosította a magas színvonalú kézműves foglalkozásokat (gyöngyfűzés, szövés, kötélfonás, dióból ékszerkészítés, papírmerítés).

A gyerekek példamutatóan viselkedtek, lelkesen, aktívan vettek részt a programokon. Láthatóan jól érezték magukat. A kísérő pedagógusok segítőkészek, közreműködők voltak. Mindenki számára sikeres, kedves emléket jelentő tábort zárhattunk.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló