Menu

Május vége a Kozák téren

2009.06.04.

Megszokhattuk már évek óta, hogy május végén a Kozák téri Közösségi Ház kiköltözik a térre és ott köszönti a jó időt, a nyarat egy egész napos ünnepi programmal. No, idén minden másképp volt.

A közösségi ház bejáratánál elkészült szép színpadnak köszönhetően már nem kellett a térre menni, ahogy már tavaly sem, ám az időjárás inkább olyan bolondos áprilisi volt és napközben többször is tréfát űzött a vendégekkel.
Épp ezért sokszor kellett a futó zápor elől fedél alá – egészen a ház termeibe – szaladni. Amikor viszont hétágra sütött a nap, akkor mindenki sokkal boldogabb csücsült az udvaron, a fák és a sátrak árnyékában, miközben három csapat (a Nyugdíjas Klub tagjai, a Baráti Klub tagjai és a madarászok) is bográcsgulyást készített. Volt kisállat bemutató és simogató. Tóth István elhozta egyik kedves sárga-kék ara papagáját, akinek gazdája és tenyésztője is, és büszkén mutatta be madarát. Tóth István többek között ezzel a papagájjal is számtalan helyen megfordul: fotózáson, filmforgatáson. A termekben Gyumbier Tímea zenepedagógus vezetésével dalos játékokat tanulhattak a gyerekek, míg Bokáné Balogh Zsuzsa a kézműves alkotóház keretében nemezelés és tűnemezelés technikát tanított. A gyerekek részt vehettek a gombócoló – kókuszgolyó készítésen, illetve a kupakkereső versenyen.
Még a program kezdetén ellátogatott a Kozák térre Hajdu László polgármester és Király Csaba alpolgármester is. A polgármester délután ismét eljött a házba, és a jelenlévőkkel közösen vett részt a programokon. Sajnos, az eső elmosta a Cassandra táncstúdió növendékeinek produkcióit: a négy csapatból csupán két csapat tudott fellépni, majd Csider Krisztina vezetésével gyermekdalokat és játékokat játszottak a gyerekek és a gyermeklelkületű felnőttek. A Meseláda bábcsoport a Malackodások című műsorát az eső miatt szintén a házban játszotta el, míg az akrobatikus rocki bemutatóra nem is került sor.
Majd ismét kisütött a nap, így a Dancing Queen Tánciskola növendékei társastánc bemutatót tartottak. Ezután a sok apró ajándéknak köszönhetően szinte mindenki nyertessé vált a tombolasorsoláson. 5 órai tea nem csak nyugdíjasoknak címmel Knap Gyula zenész slágereket adott elő, majd musicalslágerek is felcsendültek a Pesti Musical Stúdió tagjainak előadásában. A záró koncerten az Atlantisz zenekar húzta a talpalávalót.