Menu

Családi nap, agy- és testmozgás

2009.06.01.

Szombaton családi nappal folytatódtak a Pestújhelyi Napok programsorozat rendezvényei. A nap folyamán mind a gyerekek, mind a felnőttek megtalálták az ízlésüknek megfelelő tevékenységeket, és éhes sem maradt senki.

A gyerekeket logikai és kézműves játszóház, bébi- és ovis játszó, óriás activity, ability, közös dobolás, családi fényképezés és táncház várta.
Emellett 100 éves város -100 kerékpáros címmel négy korcsoport számára volt kerékpáros verseny. A programot Szlipcsevics István válogatott kerékpáros emlékének ajánlották fel a szervezők.
Mindeközben már a bográcsokban is el kezdtek rotyogni a finom eledelek. A háromfős csapatok a főzéshez csupán tűzifát, asztalt és széket kaptak, a többiről a versenyre benevező csapatoknak kellett gondoskodniuk. Az ételek értékelésének- és a legínyesebbnek járó ajándék odaítélésének munkáját az idén is nagy szakértésű zsűri végezte. Nem volt könnyű dolguk, mert 22 csapat étkét kellett végigkóstolni.,A legízesebb ételt elkészítő csapat szakácsa megkapta a „100 éves Pestújhely legjobb szakácsa” föliratú arany fakanalat, valamint kiosztásra került a legszebb teríték és a „legbulisabb” csapat díj is. Ám aki nem főzött, az sem maradt éhen, mert paprikás krumpli mindenkinek jutott.

Főzőverseny:
Főzés:
I. helyezett: Betyár BKV-sokk (betyár leves)
II. helyezett: Pátria csapata (balatoni halászlé)
Törpök (mustáros pecsenye)
III. helyezett: Hajdu csapat (vaddisznó)
Önkormányzat csapata (zuzapörkölt)

Terítés:
Pátria csapata
PeKH bridzsklub csapata
Pál család

Legbulisabb csapat:
Pátria csapata

A főzőversennyel párhuzamosan kicsik és nagyok legnagyobb örömére egy kuriózumnak számító bábelőadást tekinthettek meg az érdeklődők: Kemény Henrik Bábszínházának előadásában Vitéz László jött el közénk.
Délután pedig mind a testnek, mind az agynak volt megfelelő elfoglaltság. A Pestújhelyi Közösségi Ház nagytermében volt a ping-pong bajnokság, melyet a Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület (PEPE) égisze alatt, néhány éve újjáalakult „PöSöC” Asztalitenisz Szakosztálya hirdette meg. Idén tizenketten álltak asztalhoz, hogy a pattogó labdát úgy bűvöljék meg, hogy az asztal másik oldalán álló ne tudja visszaütni. A legjobb zsonglőrködésre Kaiser János volt képes, ő lett a verseny győztese. A díjazottak érmeket, kupát és utalványt kaptak.
Ping-pong bajnokság

I. helyezett: Kaiser János
II. helyezett: Csikos Ferenc
III. helyezett: Szalai István és Kapuszta Csaba

Szinte a ping-pongozókkal majdnem egy időben vette kezdetét a bridzsbajnokság, melyen négy csapat vett részt. A játékmester Mahder András volt. Tavaly a hazaiak nyertek, ám ezt az eredményt idén nem sikerült megismételni.

Bridzsbajnokság:

I. helyezett: Cserepesház
II. helyezett: PeKH 1. csapata
III. helyezett: XVI. kerületi Corvin bridzsklub