Menu

Magunk közt- egymással

2009.06.01.

A Pestújhelyi Napok ugyan már napokkal ezelőtt véget ért, ám több olyan program volt, amelyről még a korábbiakban nem olvashattak a honlapon.

Szombaton, május 16-án volt a pestújhelyi Közösségi Ház udvarán a hagyományos Dalnoki Jenő kispályás focitorna, mellyel az olimpiai bajnok labdarúgónak, Pestújhely szülöttjének tiszteletére hirdették meg. Sajnos, az idei évben kevesebb csapat nevezett be a labdarúgó bajnokságát, melyre csak amatőr csapatok jelentkezhettek. Az 5+1 fő fölállású csapatok kétszer 15 percben játszottak egymással szünet nélkül. A mérkőzéseket Zólomi Imre, első osztályú játékvezető vezette. A benevező öt csapat közül végül a NETinfobank csapata nyerte be a bajnokságot, melynek tagjai a Pestújhelyi Napok 2009. Dalnoki Jenő Kupát, valamint focilabdát nyertek. A 2. és 3. helyezett futball labdát kapott, míg az összes résztvevő csapat oklevélben részesült.

Végeredmény:
I. helyezett: NETinfobank
II. helyezett UVB
III. helyezett Green Palace

Aznap este szabadtéri nosztalgiabálon tölthették az időt a pestújhelyiek és a többi érdeklődő. Ám a program előtt a „Pestújhely legfinomabb süteménye” címért küzdhettek a benevezők. Idén az édességek nagyobb sikert arattak. A győztes a pestújhelyi diós kút elnevezésű süti készítője, Weiner Kriszta lett.

Pestújhely legfinomabb süteménye:
I.: Weiner Kriszta – pestújhelyi diós kút
II.: Puzsier Lászlóné – dióskosár
III.: Pitner Jánosné – gesztenyés piskóta
Különdíj:: Seres Ferencné – töpörtyűs pogácsa

A sok-sok édesség után pedig jól esett némi tánc nézése és kipróbálása.
A 17 éve hagyományosan megrendezésre kerülő, népszerű és kedvelt nosztalgiabálon a Tringli Zsolt- Molnár Diána akrobatikus rock and roll páros szórakoztatta a bálozókat. Későn este tombolahúzás volt, majd az elmúlt 80 év slágereiből Lovasi Gábor válogatott.

Vasárnap délelőtt a gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére a Kaláka együttes látogatott el a házba, ahol Madáretető címmel a Kaláka gyereklemezeinek legkedveltebb darabjaiból összeállított műsort hallgathatták meg a vendégek. A közönség tagjai azonban nem csak hallgatói, hanem résztvevői is voltak az előadásnak, és számos különleges, érdekes hangszerrel is megismerkedhettek.

Aznap este még egy programra lehetett ellátogatni. Ide főként a felnőtteket, idősebbeket várták a szervezők: a hagyományos Múzeumi esték programban Dömötör László vendége volt Gyulai Líviusz Munkácsy- és Kossuth díjas grafikusművész és Vennes Emy színművésznő. Gitáron közreműködött Grósz Vendel. Az esten azonban nemcsak beszélgetés volt, hanem egy kamara kiállítás megnyitója is. Az alkotásokat még ezekben a napokban meg lehet tekinteni a Rákospalotai Múzeumban, a Pestújhelyi úton.