Menu

Elkezdődött a parkolóbővítés a Neptun utcában

2022.06.30.

A jelenlegi beruházás egy nagyobb volumenű fejlesztés első üteme.

Az egész városban, így a XV. kerületben is kihívást jelent a parkolás, de különösen igaz ez Újpalotára, ahol meglehetősen behatároltak a lehetőségek. Az Önkormányzat a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztályával közösen folyamatosan keresi a lehetőségeket, hol lehetne bővíteni a parkolókapacitást, figyelve arra is, hogy mindez ne menjen a zöld területek rovására.

„Jó hír, hogy a 14. számú választási körzetben, a Neptun utcában találtunk ilyen területet. A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium és a Késmárk utcai szakaszon a ciklus végéig három ütemben új parkolókat fogunk kialakítani”

– mondta Tóth Imre alpolgármester, az érintett körzet önkormányzati képviselője.

Az első ütem már el is kezdődött, a 17 új parkolóhelyet néhány héten belül használatba vehetik majd a környék lakói. Tóth Imre külön kiemelete, hogy már a kivitelezés során hangsúlyt kapott a zöld terület megóvása, így a parkoló burkolatát nem egyszerűen lebetonozzák, hanem úgynevezett ÖKOgreen burkolattal borítják be, amely egy zöld és környezetbarát megoldás.

Nem ez az egyetlen parkolóbővítés Újpalotán, néhány hét múlva elkezdődnek a munkálatok a Sárfű utcában is, ahol ugyancsak 18 parkolóhelyet alakítanak ki.