Menu

Ízek, sportolás, jókedv

2009.05.07.

Talán e három szóval lehetne összefoglalni azt a kavalkádot, amely május elsején várta a majálisozni vágyókat a hagyományos helyszínen, a Szántóföld úti Ifjúsági és Sporttábor területén.

Már kora reggel sürögtek-forogtak a kukták és szakácsok a bográcsok körül, hogy minél ízletesebb eledelekkel nevezzenek be a főzőversenyre, illetve a maguk kedvtelésének megfelelően készítsék el kedvenc ételeiket.
A főzőversenyre végül 18 csapat nevezett be jobbnál jobb receptekkel, melyeket a helyszínen bográcsokban készítettek el a résztvevők. S hogy milyen ízletesek voltak, arra bizonyíték, hogy egy csepp sem maradt a lábasok alján.
Végül- ami csak délután derült ki- az első helyezést a versenyben a Palota 15 Kft. csapata érte el, amely csapat tagjai füstölt csülökkel bolondított babgulyást készítettek. A győztesek és a további helyezettek számos ajándékot vihettek haza: bográcsot, érmet, oklevelet.
A május elsejei kerületi majálisra ellátogatott délelőtt Kiss Péter országgyűlési képviselő, társadalompolitikai miniszter, míg kora délután kerékpárral érkezett Hagyó Miklós, a főváros polgármester-helyettese. Utóbbi a bográcsokban készült ételekből is megkóstolt néhányat, majd a vendégmarasztalásnak köszönhetően egy kicsit megpihent a helyszínen.
Mindeközben számos sporteseménynek is helyszínt adott a tábor, melyeken közel háromezren (!) vettek részt, vagyis ilyen sokan sportoltak aktívan ezen a napon. S ha már a számoknál tartunk: közel 200 fő nevezett be a karate versenybe, valamivel több mint százan vettek részt a darts versenyeken, míg a focibajnokságban 54 felnőtt és 6 gyerek csapat vett részt.

A győztesek a következők lettek a teljesség igénye nélkül:

Darts:
Gyerek: Horváth Barnabás
Női: Kun Vivien
Férfi: Mihály János

Lövészet:
Férfi: Surán József
Női: Takácsné Kuruczleki Olga
Gyerek: Koller Zoltán

Ulti:
Balassa Ágoston

Tollas:
Fiú: Surán László
Lány: Szuchovszky Evelin

Gombfoci:
Férfi: Csörgei zoltán
Fiú: Papp Róbert
Gyerek-páros: Szabó László- Ipach Tamás
Női: Juhász Barbara

Strandfoci:
Felnőtt: Németh Nikolett- Baranyai Sebestyén Balázs

Sakk:
Felnőtt: Mérei Sándor
Ifi: Kiss Dávid

Foci:
Felnőtt:
I. Cobacana
II. Május 1.
III. UFC 1920

Gyerek:
I. FC MIX
II. Amatőrök
III. Lila Gárda

Míg a sportversenyek és a főzőverseny zajlott, a színpadon is folyamatosan váltották egymást a fellépők. Az Aranyszamár Színház a Brémai muzsikusok c. előadással lépett fel, míg a HAKME (Hálózat a Kultúráért és Művészetért Egyesület) az ugrócsoportot hozta el, valamint nótacsokrot adott elő. Táncból sem volt hiány: a Szilas néptáncegyüttes hagyományőrző magyar táncokkal lépett fel, de táncbemutatót tartottak a Kasszandra Táncstúdió-, és a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola diákjai is. Mindeközben a Pesti Musical Stúdió növendékei musicalekből adtak elő részleteket. A kora esti jó hangulatról Charlie, majd a Roll’ Skate Boogie zenekar gondoskodott, míg este az Animal Cannibals, majd Caramel koncertje szólt. A tűzijátékot követően kora éjszakáig a retro disco szórakoztatta a közönséget.
Emellett a tábor területén játszóház, légvár és mászó fal, asztali csocsó, életmód-sátrak, a Vöröskereszt, a GYIÖK, a természetbarát sátor várta az érdeklődő kicsiket és nagyokat.
Szerencsére, az időjárás is kegyes volt, így csak egy pici eső rondított bele a jó hangulatba.