Menu

Egy emberként az ügy mellé álltak
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.04.29.

A Hubay Jenő AMI és PSZK jótékonysági koncertet szervezett a zeneiskola növendékeinek fellépésével az elmúlt héten egy súlyos helyzetben lévő család javára. A program sikeres volt, ám a támogatás a továbbiakban is elkél majd.

De hogy is született meg ez a koncert? Az előzményekről egy levélben olvashattunk.
„Kérjük, segítsenek!
Gyermekeink osztálytársának családjában történt a tragédia. Az Édesapa 2009.január 10-én súlyos autóbalesetet szenvedett, 2. és 3. nyakcsigolyája összezúzódott, nyaktól lefelé megbénult. Lélegeztető gép tartja életben, de teljes egészében tudatánál van, szájról olvasással lehet beszélni vele. Orvosai szerint ebből az állapotból lényeges javulás már nem várható.
A legidősebb kislány 14 éves, a nagyobbik fiú 12, a kicsi pedig 6. Szorgalmas, jó tanuló gyerekek, sportolnak, zenét tanulnak. Édesanyjuk főállású anyaként nevelte Őket, Édesapjuk volt eddig a családfenntartó. Öt éve költöztek be jelenlegi otthonukba, ahol szerényen és boldogan éltek. (Soha semmilyen segélyért nem folyamodtak, gyermekeiket saját erőből becsülettel nevelték, sőt ha kellett, még Ők segítettek másoknak.)
Lakásukat 25 évre szóló jelzálogkölcsön terheli, melynek törlesztését az Édesanya egyedül nem tudja előteremteni.
Egyedüli reményt az adhatna Nekik, ha biztos fedél lenne a fejük felett, hogy e borzalmas lelki teher mellet, -mely Édesapjuk állapota miatt rájuk nehezedik- ne veszítsenek el mindent, amijük még megmaradt.
Kérjük segítsenek, hogy a házat ki tudják fizetni, ahová, ha Isten is úgy akarja, egyszer majd Édesapjukat hazahozhatják a kórházból, hogy otthon gondozzák gyermekei körében.
Talán ha sokan egy-egy kicsit segítünk, akkor együtt sikerül…

Együttérzésükben bízva, köszönettel:
A Család barátai”

A levelet elolvasva a Hubay AMI és PSZK pedagógusai és növendékei egy emberként álltak az ügy mellé szüleikkel, hozzátartozóikkal együtt. Így jött létre az április végi koncert, melyen többek között Haydn, Telemann, Bach, Bartók, Mozart darabjai csendültek fel Bi Xing, a Tücsök zenekar, Csanálosi Ilona és Csanálosi Balázs, Lakatos Henrietta, Vidák Éva, a Csellózenekar, a Gitárzenekar, Marjay Szabina, Láposi Dániel, a Bogár István Fúvószenekar előadásában, míg Kovács Benjámin Márk saját darabjait adta elő zongorán. Mellettük a 3-4. osztályos néptánc csoport moldvai táncokat adott elő, míg a 3. és a 6. osztályos balett csoport tehetséges növendékei az Éva keringő és egy Abba sláger dallamaira táncoltak, Gerbovits Noémi Kikszi című balett produkciója pedig külön kiemelkedő volt.
Zongorán közreműködött Szakács István és Szélné Ángyán Krisztina. Felkészítő tanárok: Drégelyi Endréné, Gayer György, H. Fábián Jolán, Homor Istvánné, Jánosa Rozália, Hornok István, dr. Kelényiné Jaczó Ildikó, Királyné Szabó Erika, dr. Makláryné baranyai Valéria, nagy Dóra, Schwarcz János, Sebők Irén, Tóth Edit, Vígh Sándorné
Az est teljes bevételét -a több mint 300 ezer forintot- az előadást követően vehették át a család jelenlévő tagjai, ám a jótékonysági akció ezzel nem ért véget.
Ezúton is felhívjuk minden olvasó figyelmét, hogy aki segíteni szeretne a családnak, az OTP Bank Rt. 11708001-20560719 OVEGÉL AL. „DÉNES-CSALÁD SEGÍTSÉGÉRE”számlaszámon megteheti.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló