Menu

Bemásznak a mederbe a szomszéd kerületben

2022.06.14.

Műanyag palackok, fogsor, melltartó, történelmi kincsek… Nem is gondolná az ember, hogy mi minden rejlik egy patak medrében, Budapest forgalmas utcáitól csupán néhány perc sétára. Hamarosan a média munkatársainak is lehetősége nyílik bepillantani abba – az egyébként kevesek által ismert – folyamatba, hogy miként zajlik az újpesti Szilas-patak medrének takarítása.

A sajtónyilvános medertakarításon a Fővárosi Csatornázási Művek és az Újpesti Városgondnokság Kft. dolgozói mellett a média munkatársainak is lehetősége lesz leereszkedni a patak medrébe.

A program célja, hogy az újságírók – és rajtuk keresztül a nézők, olvasók, hallgatók – első kézből értesüljenek arról, hogy milyen egy medertakarítás, így kézzelfoghatóvá váljon, mit is teszünk mi a természeti értékeinkkel.

Az áprilisi medertakarítási akció során öt köbméter szemetet szedtek össze egy 1 kilométeres szakaszon.

A medertakarítás során a média képviselőit kalauzolja, kérdéseiket megválaszolja a Fővárosi Csatornázási Művek képviselője; Etter Márk ügyvezető, az Újpesti Városgondnokság képviseletében, valamint Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere is.

A Szilas-patak a Rákospalota határútnál lép be a XV. kerületbe, a jobb partja mentén, a pataktól kissé távolabb mezőgazdasági területek, megművelt földek terülnek el, bal partján az Újpalotai kiserdő fekszik.