Menu

A magyar egészségügy napjáról emlékezett meg a kerület

2022.06.28.

A Semmelweis-napi megemlékezés mellett Cserdiné Németh Angéla polgármester és Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő okleveleket és díjakat adott át.

Július 1-je a magyar édesanyák megmentőjeként emlegetett Semmelweis Ignác doktorra emlékezve az egészségügyben hivatásukat teljesítő szakdolgozók napja, ennek apropóján tartott ünnepséget az önkormányzat, melyben Cserdiné Németh Angéla polgármester köszöntőbeszédet mondott, majd az önkormányzat jutalomban részesítette azokat az egészségügyi szolgálati jogviszonyban lévő munkatársakat, akik hosszú évtizedek óta dolgoznak a kerületünkben.

A polgármester elmondta, hogy itt a XV. kerületben Dr. Buzna Andrea főorvos asszony példaértékű vezetői és szervezőmunkájának köszönhetően mindannyian úgy érezhetjük, jó kezekben van az egészségünk, és ha bármilyen betegséggel fordulunk a háziorvosunkhoz vagy az adott szakrendeléshez, minden tőlük telhetőt megtesznek a mielőbbi és teljes gyógyulásunkért.

„Orvosnak, szakápolónak, asszisztensnek lenni igazi, nagybetűs hivatás: ez a kissé elkoptatott közhelyként hangzó megállapítás a legkritikusabb, legkiszolgáltatottabb pillanatokban mindig nagyon is valódi értelmet nyer. Páciensként és betegként mindannyian végtelenül kiszolgáltatottak vagyunk: az egészségügyben dolgozóknak nemcsak az évről évre megújuló és mélyebbé váló szaktudásuk gyarapításával, hanem igazi empátiával és nagy türelemmel is kell fordulniuk az ellátandó embertársaink felé”

– tette hozzá a polgármester.

Ez az elmúlt két év világjárványa, az egészségügyi hatóságok olykor naponta többször megváltoztatott utasításai, a megváltozott körülmények, a hosszú időre ellehetetlenült orvos-beteg személyes találkozás miatt hatványozottan nehezen ment, azonban a rengeteg pluszmunkával járó igénybevétel közepette is hitük szerint, szakmai esküjüknek eleget téve minden körülmények között a betegek érdekeit tartották szem előtt, a kényszerű megoldások közepette is mindent megtettek a betegek ellátásáért, olykor saját egészségük kockáztatásával.

„Az elmúlt időszak extra terhelései és fokozott igénybevétele közepette az Önök példaértékű helytállása köszönetet és nagyrabecsülést érdemel. Szívből köszönjük valamennyiüknek, hogy biztos támaszt és reményt adtak nekünk a legnehezebb hetekben-hónapokban”

– emelte ki Cserdiné Németh Angéla, majd hozzátette, hogy régóta várat magára, hogy az orvostársadalom egésze, minden szakorvos, háziorvos, szakasszisztens és nővér végre megkapja az őket méltán megillető szakmai és anyagi megbecsülést. A biztonságos és kiszámítható életpályamodell garantálásával, a 21. századi betegellátás feltételeinek előrelátó, tervszerű biztosításával.  A XV. kerületben továbbra is az a cél, hogy a dr. Vass László Egészségügyi Intézmény valamennyi telephelyén dolgozót valódi megbecsülésben részesüljön, a kerületi egészségügyi eszközpark fejlesztésével párhuzamosan.

Bár a kerületi egészségügyi dolgozók jogállása tavaly megváltozott, az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja, hogy kifejezze megbecsülését és elismerését a fáradhatatlan és elhivatott munkájukért.

„Őszintén örülök, hogy idén már a hagyományainkhoz híven, közös ünnepléssel köszönthetjük Önöket, átadva a szakmai elismeréseket, a jubileumi hűségjutalmakat és köszönetet mondhatunk a nyugdíjba vonuló munkatársainknak a több évtizedes szolgálatukért” – hangsúlyozta a polgármester, majd elmondta, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy a kormányzati forráselvonások ellenére – ahogyan eddig, úgy ezután is – biztosítsák a XV. kerületben az egészségügyi ellátás biztonságát, miközben a fejlesztés és a modernizálás terveit sem kívánják feladni.

Díjak

  • Az „Év Szakorvosa” :

dr. Ember Tibor – a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény sebészeti osztályának részlegvezető főorvosa.

Az „Év Szakorvosa” cím annak a Budapest XV. kerületében az egészségügy területen munkát folytató személynek adományozható, aki az adott évben folyamatosan kiemelkedő gyógyító, prevenciós tevékenységet végzett.

  • Az „Év Egészségügyi Szakdolgozója”:

Melykó Irén intézményi vezető asszisztens.

Az „Év Egészségügyi Szakdolgozója” cím annak a Budapest XV. kerületében az egészségügy területen munkát folytató személynek adományozható, aki az adott évben folyamatosan kiemelkedő egészségügyi, prevenciós tevékenységet végzett. 

  • Az „Év Háziorvosa”:

dr. Balczer Ágnes

Az „Év Háziorvosa” díj annak a személynek adományozható, aki Budapest XV. kerületében felnőtt-, vagy gyermek háziorvosként vagy fogorvosként az adott évben folyamatosan kiemelkedő gyógyító, prevenciós tevékenységet végzett.

  • Az „Év Háziorvos Szakdolgozója”:

Dorogi Lászlóné

Az „Év Háziorvos Szakdolgozója” díj annak a személynek adományozható, aki a Budapest XV. kerületében felnőtt-, vagy gyermek háziorvos vagy fogorvos mellett az adott évben folyamatosan kiemelkedő ápoló, prevenciós tevékenységet végzett.

  • 20 éve a XV. kerületben végzett egészségügyi munkájának elismeréséül hűségjutalomban-, valamint 25 éves egészségügyi szolgálati ideje elismeréseként jubileumi jutalomban is részesül: 

Baranyai Szabolcsné pszichiátriai asszisztens

  • 20 éve a XV. kerületben eltöltött egészségügyi munkájának elismeréséül hűségjutalomban részesült:

Orbán Barbara – röntgen csoportvezető asszisztens, Szabó Krisztiánné – sebészeti asszisztens

  • 25 éves egészségügyi szolgálati idő elismeréséül jubileumi jutalomban részesült:

Angyal Zsuzsanna – röntgen asszisztens, Apró Jánosné – recepciós, Batykó Jánosné – recepciós, Budavári Andrea Katalin – pszichiátriai asszisztens, Dr. Laczkó Andrea – diabetológus orvos, Jámbor Ferenc – technikai munkatárs, Menyhártné Bajnai Zsuzsanna – védőnő, Smid Dóra – nőgyógyászati asszisztens

  • 30 éves egészségügyi szolgálati idő elismeréséül jubileumi jutalomban részesült:

Dr. Molnár Dóra – kardiológus főorvos, Kaldenekker Felicia – fizikoterápiás asszisztens, Krisztián István Tiborné – pszichiátriai asszisztens, Somodi Mónika – védőnő

  • 40 éves egészségügyi szolgálati idő elismeréséül jubileumi jutalomban részesült:

Dr. Wallner Éva – kardiológus főorvos, orvosigazgató, Gulyásné Erdei Anikó – labor asszisztens, Márk Erzsébet – gyógytornász, Tamási Imréné – tüdőgyógyászati asszisztens, Török Andrea – körzeti nővér, Vincze Istvánné – körzeti nővér

  • Nyugdíjba vonulásuk alkalmából köszönjük eddigi áldozatos munkájukat, és szívből kívánunk minden jót, és hosszú boldog nyugdíjas éveket:

Bán Lajosné, Bihari Zsuzsanna, Böröcz Seemann Katalin, Cserháti Artúrné, Horváth Imre, Pethőné Pavlis Anikó

  • Köszöntjük azokat a gyermek- és felnőtt háziorvosokat is, akik több mint 40 éve fáradhatatlanul végzik kerületünkben áldozatos tevékenységüket:

Bányai Mária 48 éve gyermekorvos, jelenleg az Őrjárat utcai rendelőben, Baronai Anna 44 éve felnőtt háziorvos a Kossuth utcai rendelőben, Gyárfás Irén 42 éve felnőtt háziorvos, jelenleg az Őrjárat utcai rendelőben, Jordán Éva 47 éve felnőtt háziorvos, a Hősök úti rendelő orvosa, Juhász József 48 éve felnőtt háziorvos, az Őrjárat utcai rendelőben praktizál, Póta Magdolna 47 éve gyermekorvos a Zsókavár utcai rendelőben, Süle Erzsébet 42 éve, gyermekorvos a Sződliget utcai rendelőben, Tóvaj Katalin 42 éve felnőtt háziorvos a Zsókavár utcai rendelőben, Vágvölgyi Erzsébet 44 éve felnőtt háziorvos a Zsókavár utcai rendelőben.

  • Két „soron kívüli” köszönetnyilvánítás is része volt ünnepségnek:

Búcsúzunk a nyugdíjba vonuló dr. Páris Esztertől, és köszönetet mondunk dr. Horváth Dóra Reginának, az ideiglenesen a Bezsilla Nándor utcai rendelőben működő 13. körzet felnőtt fogorvosának.

  • A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és Területi Szervezete Semmelweis Nap alkalmából négy egészségügyi dolgozót részesített elismerésben:

Kaldenekker Felícia, Negyela Csilla, Pethőné Pavlis Anikó, Réder Robertina

Szívből gratulálok a mai kitüntetetteknek! Hálás köszönettel tartozunk Önöknek, hogy gondosan és szakszerűen vigyáznak ránk: kicsikre és nagyokra, felnőttekre és idősekre – Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán.