Menu

Ismét ünnepeltünk

2009.04.19.

A százasok körében új tagot köszöntött Hajdu László polgármester, Mihályi Zoltán a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, valamint Kovácsné Márkus Éva a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője.

Köpfler Istvánné Mária néni ugyanis április 17-én töltötte be 100. életévét. A köszöntésére érkezőket vidáman és fiatalosan várta lánya újpalotai otthonában, ahol immáron 19 éve él.
-Még mindig gyakran látogatunk le édesanyámmal Kunbajára, ahol anyuka háza van. Ám most már csak látogatóba megyünk, míg a korábbi években télen itt Újpalotán, nyáron Kunbaján voltunk- mesélte Mária néni lánya. A faluban jelenleg ő az egyetlen 100 éves. Ott gyakran ápolja a kertet, most május elején megyünk le egy kicsit. Ekkor meglátogatja a még élő barátnőjét, egy kicsit beszélgetni is fognak.
Amint Mária néni egyetlen gyermeke elmesélte 2 unoka mellett 2 dédunokája is van Mária néninek, aki mindig háztartásbeli volt, a földeken dolgozott. Mária néni manapság is mindent szívesen eszik, nem válogat. Sajnos, azonban nem lát jól, pedig mindkét szemét műtötték már a korábbiakban. Ám sétálni szívesen elmegy lányával. Nemrégiben az új templomig is lesétált lányával.
A honlap olvasói nevében is nagyon boldog születésnapot kívánunk Mária néninek!