Menu

Húsvéti focitorna kilencedszer
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.04.19.

Az elmúlt hétvégén három napig volt a hagyományoknak megfelelően a Húsvéti Kupa Nemzetközi Korosztályos Labdarúgó Torna a kerületben, a Budai II. László Stadion műfüves pályáján.A tornára 9. alkalommal került sor.

A rendezvénysorozatot Hajdu László polgármester, Németh Angéla, a kerületi Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke és dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója nyitotta meg, ám a nyitóprogramon részt vett dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere, Fekete Zoltán, Okány polgármestere, aki játékosként is részt vett a tornán, valamint dr. Pálinszki Antal alpolgármester.
A torna első napján a középiskolások elsőként vívtak egymással csatát a négycsapatos külön program keretében, amely a Pattogós utcában télen megrendezett teremfoci-tornának volt a folytatása. A fiatalok után a felnőttek léptek a pályára. A XV. kerületi Önkormányzat csapata idén a kerületi rendőrség, az Okány és az Abasár együttesével mérkőzött. A tornát az abasáriak nyerték meg, akik másodszor vettek részt a programon, míg az okányi csapat lett a második, a rendőrség csapata a harmadik, míg az Önkormányzat csapata végzett a negyedik helyen.
Szombaton az U15-ös korosztály fiataljai rúgták a labdát a pályán, melyen a REAC Sportiskola csapata nyerte meg a tornát Okány, Bécs XXIII. kerülete és Detk község csapatai előtt, míg vasárnap a lányok léptek pályára. A 1 FC Femina U14-es csapata a XV. kerületi fiúkhoz hasonlóan a kupát itthon tartotta, míg Bécs XXIII. kerülete lett a második, a csepeli lányok pedig a harmadik.
Ezen a hétvégén senki sem ment haza üres kézzel, miután a szervezőktől minden csapat oklevelet és kupát, illetve a húsvéti nyuszitól ajándékot kapott.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló