Menu

2022-ben is pályázhatnak műanyag komposztáló keret és csapadékvízgyűjtő-edény elnyerésére!

2022.05.23.

A Képviselő-testület forrást biztosít a lakosság környezettudatos szemléletének elősegítése, növelése érdekében a csapadékvíz és kerti zöldhulladék háztartási hasznosítására. Minimális lakossági önerő vállalása mellett – 2000 Ft. – csapadékvíz gyűjtőedény és műanyag komposztáló keret elnyerésére pályázatot ír ki. A csapadékvíz gyűjtő programra 3 M Ft keretösszeg áll rendelkezésre, a komposztálási program költségkerete 1 M Ft.

A pályázók köre, önerő mértéke

A pályázati részvétel feltétele, hogy a pályázó rendelkezzen a XV. kerületben kertes ingatlannal, vagy kerttel, telekkel, melyen zöldhulladék keletkezik. (tulajdonos / haszonélvező / bérlő / használó stb. jogcímen). Kizárólag úszótelekkel rendelkező társasházak nem pályázhatnak.

Pályázatot nyújthat be:

– magánszemély;

– társasház, lakásszövetkezet (a közgyűlés döntése alapján);

– nonprofit szervezet (egyház, alapítvány, egyesület stb.);

– intézmény;

– gazdasági társaság.

A pályázónak a pályázat elbírálása után, a komposztáló keretek kiosztásának megkezdése előtt kell a pályázati önrészt megfizetnie, melynek összege 2021-ban 2000 Ft/komposztáló keret.

A pályázónak a pályázat elbírálása után, a csapadékvízgyűjtő-edény kiosztásának megkezdése előtt kell a pályázati önrészt megfizetnie, melynek összege 2022-ben: 2000 Ft/gyűjtő edény.

Ingatlanonként (osztott tulajdon esetében is CSAK) 1 db csapadékvízgyűjtő-edény igénylésére van lehetőség!

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap a jelen felhívás csatolmányaiból (lap alján) letölthető, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető.

  • A csapadékvízgyűjtő program beadásának véghatárideje: 2022. július 15.
  • A komposztálási program beadásának véghatárideje: 2022. július 15.

A költségkeret kimerülése esetén a benyújtási határidő lejárta előtt a pályázatok közleménnyel lezárulnak.

A pályázati dokumentumok ITT tölthetők le:

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK ÉS TÁJÉKOZTATÓK LETÖLTÉSE