Menu

Játékoktól a fafaragásig

2009.03.22.

Évek óta minden tavasszal kiállítás keretében mutatkoznak be a tehetséges idősek, akik nemcsak a színpadon mutatják meg, hogy Mi is itt vagyunk!, hanem alkotásaikat- a gobelintől a csipkékig kiállítják a Közéleti Házban.

Idén március 20-án Gyurcsánszky János alpolgármester köszöntötte a kiállítókat, majd a kiállítást Kiss Péter kancelláriaminiszter nyitotta meg, illetve adta át a versenyen részt vevőknek az emléklapot. Ugyanis igazi versenyről van szó: az idősek Ki Mit Tud?-jának képzőművészeti kategóriában induló pályázók vesznek most részt a tárlaton. S hogy mi látható a helyszínen? 24 alkotó 73 munkája – akvarellek és olajfestmények, keresztszemes hímzések, gobelinek és népi hímzések, fafaragások, ékszerek, játékok és csipkék.
Amint Kiss Péter köszöntő gondolataiban elmondta: az idősebb generáció ezekkel az alkotásokkal, bemutatkozásokkal mintegy tükröt tart a fiatalabbak elé, hogy mi is itt vagyunk, ezt tudjuk, és várjuk az újabb teljesítményeket. A rendezvény pedig azt bizonyította, hogy az emberi tehetség, alkotókedv nem korfüggő, ám közösségépítő, hiszen klubok, baráti körök alakultak nemcsak az adott kerületen belül élőkből, hanem több településről érkezők közt is.
A kiállítás két hétig látható a Száraznád utcában a Közéleti Házban, majd Újpesten is megtekinthetik az érdeklődők az alkotásokat. Akik pedig most kapnak kedvet az alkotáshoz, azok ősszel, amikor újra indul a verseny, pályázhatnak.