Menu

Aktív nyugdíjasként
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.02.20.

Szabados Istvánné Magdika ugyan több mint egy évtizede hivatalosan nyugdíjba ment miután több évtizedig óvodapedagógusként tevékenykedett, majd nyugdíjazásáig a Szövőgyár utcai Óvoda vezetője volt, ám azóta sem ült tétlenül.

1998-tól hivatásos gondnokként dolgozott. Ezen időszak alatt 87 gondnokoltja volt, akik közül többen voltak azok, akikkel egészen az utóbbi ideig foglalkozott. Ezek a felnőttek olyan bajbajutott emberek, akik szerzett vagy veleszületett betegségük miatt képtelenek önmagukat ellátni, ügyeiket elintézni, valamint kellő családi háttér sem áll mögöttük. Így segíteni kell nekik mindenben: a mindennapi gondozásban, az orvosi ellátásában, a bevásárlásban. Sőt, mivel bármikor szükség lehet a gondnok segítségére, így nincs túl sok idejük se hétvégén, se ünnepnapon.
Az elkövetkező időszakban azonban Szabados Istvánné most már hivatalosan is a nyugdíjas napjait szeretné tölteni, azért az önkormányzat vezetése egy kis ünnepség keretében búcsúztatta el Magdikát és köszönte munkáját.
Amint Magdika elmondta, 87 gondozottja közül 34-en hunytak el, 31 felnőtt került más otthonba, 22 gondnokoltját adta át utódjának, míg ketten állapotuk javulása miatt a gondnokság alól kikerült a bíróság határozata alapján.
A búcsúztató ünnepségen Hajdu László polgármester és dr. Nagy Antal mondott köszönetet a hivatal nevében és adott át egy elismerő oklevelet, míg a munkatársak nevében a gyámhivatal vezetője, Vargáné Kalán Ilona Sík Sándor verssoraival és egy kis ajándékkal búcsúzott kolleganőjétől.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló