Menu

Évtizedekig a könyvek között
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.02.05.

Szecsei Lászlóné, a FSZEK kelet-pesti régiójának igazgatóját nyugállományba vonulása alkalmából Hajdu László polgármester, dr. Pálinszki Antal, Király Csaba alpolgármesterek, Lindner Gusztáv, az OMIS osztály vezetője köszöntötte.

Budapest négy régiója közül Szecsei Lászlóné keze alá tartoztak az elmúlt években -1995 óta a VIII., XIV., XV., X., XVI., és XVII. kerületben található könyvtárak. Ezt megelőzően a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XVI. kerületi könyvtárainak vezetője volt. 40 évet töltött el könyvtárosként, és most egyrészt egészségügyi-, másrészt családi okból kérte nyugdíjazását. A fiatalos könyvtárvezető azonban nem lesz tétlen: hamarosan a 2 és fél éves unokája mellé kistestvér érkezik, így nagymamai teendői növekedni fognak.
A búcsúztató összejövetelen Hajdu László polgármester külön kiemelten méltatta az igazgatónő munkáját, akinek tevékenysége alatt készülhetett el Újpalotán a Zsókavár utcai új könyvtár, az irodalmat, a kultúrát, a könyveket megszerettette az olvasókkal, az informatikai rendszer fejlesztésében aktívan közreműködött.
Munkája elismeréseként egy ajándékcsomagot, kristálypohár-készletet és egy csodálatos virágcsokrot vehetett át az ünnepelt, aki hivatalosan május 31-én vonul nyugállományba. Addig a régióigazgatói teendőkkel helyettesítés formájában Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója Kovács Györgyit, a FSZEK Kőbányai Könyvtárának vezetőjét bízta meg.

Kapcsolódó cikkek:




Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló