Menu

Koncerttel és köszöntéssel ünnepeltek
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.01.27.

Szombaton a Csokonai Művelődési Házban újévi lemezbemutató koncerttel ünnepelte a kerület a Magyar Kultúra Napját, melyen az Ewald Rézfúvós Quintett lépett fel.

Az együttes tagjai számtalan fesztiválon arattak közönségsikert, tehetségüket már több kitüntetéssel, így Liszt-díjjal és 2008-ban Prima Junior-díjjal jutalmazták. A koncerten ízelítőt kaphatott a közönség a most megjelent hetedik lemezük anyagából. A CD címe: Popular Music 2., melynek első számát játszották a kvintett tagjai elsőként az ünnepen: Rossini: Tell Vilmos című vígoperájának Nyitányát. Majd többek között Händel, Mozart, Csajkovszkij dallamai csendültek fel az esten.
A koncertet követően pohárköszöntőre illetve egy ünnepélyes köszöntésre is sor került. A köszöntés keretében hangzott el, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Napja alkalmából több évtizedes kiemelkedő oktató-nevelő, pedagógiai, munkája elismeréseként Szegedi Zsuzsanna részére Arany Katedra Emlékplakett kitüntetést adományozott.
A kitüntetést Hajdu László polgármester adta át.
-Szegedi Zsuzsanna a XV. kerületi Szent Korona Általános Iskola és Óvoda pedagógusa. 1976-ban pályakezdőként, földrajz-rajz szakos tanárként kezdte meg munkáját az intézményben. Rövid idő alatt a tantestület meghatározó tagjává vált.
Több évtizede a kerületi és az iskolai osztályfőnöki munkaközösség vezetője. A munkaközösség vezetőjeként szorgalmazza az intézmények együttműködését, értékes és hasznos előadásokat tartott kerületi illetve fővárosi szinten is. Közel húsz éve vesz részt a kerület felnőttoktatásában.
Tanítványai sikeresen szerepelnek a kerületi és fővárosi tanulmányi versenyeken. Szakmai elhivatottsága példamutató, feladatait magas szinten és nagy felelősségtudattal látja el.
Nagy lelkesedéssel szervezi és bonyolítja az intézmény kulturális és szabadidős programjait. Rendkívül színes, sokoldalú, kreatív személyiség. Pedagógiai munkásságára a kiváló oktató-nevelő munka, a tanulók sokoldalú fejlesztése, a tehetségek felkutatása, nevelése jellemző- hangzott el, majd Hajdu László polgármester mondott pohárköszöntőt.
Gondolataiban kihangsúlyozta, mennyire fontos a magyar kultúra, és
ezen belül is a Csokonai Művelődési Ház kultúráért végzett munkája
kiemelkedő a kerület életében. Sajnálatának adott azonban hangot, hogy ezen a koncerten mégsem vettek részt olyan nagy számban, mint amit megérdemelne egy ilyen ünnep.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló