Menu

Szelektíven gyűjthetnek
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.01.20.

Január 8-án egy rövid házi ünnepség keretében vehették birtokukba a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ diákjai azt a két érdekes fémszerkezetet, melynek segítségével egyrészt a fémdobozokat, másrészt a műanyag (PET) palackokat lehet egészen kicsivé összepréselni.

A berendezések a bejárati ajtó mellett kaptak helyet az előtérben, hogy minél többen, minél könnyebben hozzá tudjanak férni.
Az ajándékot a Nyitott Gondolkodók Egyesülete vásárolta az iskolának, amely szervezet a kerületi önkormányzat által a civil szervezetek számára kiírt pályázaton nyert pénzt erre a célra. Az ünnepségen részt vett Bikfalvi Borbála, az iskola elnök-igazgatója mellett a Nyitott Gondolkodók Egyesületének elnök-helyettes, Bede Mária és a szervezet titkára, Czibik Tamás, valamint a kerületi önkormányzat civil referense, Avarkeszi Béla.
E berendezések használata segítséget nyújt a diákoknak, hogy a szelektív hulladékgyűjtést alkalmazzák, valamint, hogy ezeket a hulladékokat minél kisebb helyen lehessen tárolni, majd a későbbiekben újrahasznosítani. Természetesen a palackpréseket a gyermekek felnőtt felügyelete mellett használhatják.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló