Menu

Halálának évfordulóján
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.12.29.

1993. december 12-én hunyt el 62 éves korában dr. Antall József miniszterelnök. Ennek immáron 15 éve. Mint minden évben, így idén is megemlékezés volt halálának évfordulója alkalmából Pestújhelyen.

December 14-én a Keresztelő Szent János Plébániatemplomban található emléktáblánál rótták le kegyeletüket az egybegyűltek.
-Nem könnyű feladatot vállalt el a rendszerváltozás utáni Magyarország első miniszterelnöke. Sajnos, küldetését nem tudta befejezni. Egyeseknek pozitív, másoknak negatív élményei vannak miniszterelnökségét illetően. Számomra már csak életkoromból adódóan és az idő előre haladtával egyre többek számára már csak a történelemkönyv és mások elbeszélései alapján ismerhetjük meg a miniszterelnök urat. Azonban, számomra ez alapján is teljesen nyilvánvaló, hogy a XX. század legújabb történelem legnagyobb formátumú politikusa volt nemcsak Magyarországon, hanem Európában és a világban is. Ezt jelzi az a megbecsülés és tisztelet, ami szerte Európában tapasztalható a miniszterelnök úr iránt. Több helyen megemlékeznek Pestújhely szülöttjéről, dr. Antall Józsefről- mondta megemlékezésében dr. Pintér Gábor, az MDF XV. kerületi Szervezetének elnöke, majd koszorút, illetve virágokat helyeztek el a jelenlévők, köztük dr. Antall Józsefné, a miniszterelnök felesége.

Kapcsolódó cikkek:












Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló