Menu

Az idei utolsó testületi ülés után IV.

2008.12.26.

A testületi ülést követő napi sajtótájékoztatón zárásképp Hajdu László polgármester szólt a testületi döntésekről.

Beszélt arról, hogy a 2008. évi költségvetés I.-IX. havi végrehajtása alapján az önkormányzat biztonságosan működött, a kerület költségvetése egyensúlyban van. A 2008. évi költségvetés III. számú módosítása előre betervezett volt. Ebben az önkormányzat korrigált bevételei és kiadásai 18,734218 milliárd Ft-ra nőtt. A testület ezen az ülésen elfogadta a 2009. I. félévének munkatervét. Ebben az időszakban 6 testületi ülésre és egy közmeghallgatásra kerül majd sor, valamint szeretnék, ha a testület elé kerülhetne a hosszú távú kerületfejlesztési koncepció is, melyet lakossági fórum és közmeghallgatás is megelőzné. A 2009. évi költségvetési koncepcióját is elfogadta a 2009. évi átmeneti gazdálkodásával együtt a testület.
-Nagyon fontosnak tartom, hogy a képviselők támogatták a II. világháborús emlékmű megépítését. A háború kezdetének jövőre lesz majd a 70. évfordulója. Az adataink nem véglegesek, de szinte biztos, hogy több száz palotai és pestújhelyi áldozata volt ennek a katasztrófának. Nekik szeretnénk emléket állítani a magunk szerény eszközeivel. Az emlékmű helyét, illetve magát az emlékművet pályázat útján szeretnénk kiválasztani. A pályázatok elbírálása érdekében egy munkacsoportot alakítottunk.
A polgármester végül arról szólt, hogy Pestújhely önálló községgé való alakulásának 100. évfordulója lesz 2009-ben.
-Legalább annyira fontos, hogy idén, 2008-ban 110 éve, hogy Pestújhelyen a rákospalotai önkormányzat elkezdte a parcellázást- mondta és ő is szólt arról, hogy az önkormányzat is számos programmal szeretné jövőre a 100. évfordulót méltóképpen megünnepelni az ott működő civil szervezetek, egyházak, sportegyesületek mellett.
-Színes, egész éven át tartó rendezvénysorozat lesz az évforduló kapcsán- mondta zárszóként a polgármester.
A sajtótájékoztató legvégén pedig a sajtó munkatársainak mondott köszönetet a polgármester, hogy egész évben folyamatosan tájékoztatták a lakosságot a kerületi eseményekről.