Menu

Adventi teaház koncertek Újpalotán

2008.12.16.

Az advent a várakozás heteit foglalja szép keretbe, azt az időszakot, amikor napról napra közelebb kerülünk karácsonyhoz.

-Vannak, akiknek a karácsony elsősorban a családot jelenti, a szeretet ünnepét. Másoknak a keresztény vallás szent ünnepe, s bár olykor elfelejtkezünk a valódi okról, mégis csodaszép, hogy több száz éve megünnepeljük a Megváltó születését.
A karácsonyi készülődésben, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni, és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a zene. Különösen, ha az lélektől lélekig ható fajtából való.
Mindehhez az Újpalotai Közösségi Ház ajándéka három koncert gyertyafénnyel, teával, illatos süteményekkel. A koncertek közül már kettőt láthattak és hallhattak az érdeklődők.
December 7-én a Magna Voce Kamarakórus Tallis, Hassler, Praetorius, Schütz, Goudimel, Purcell, Bach, Pachelbel, Mozart, Schubert, Kodály műveiből válogatott, vezényelt: Juhász Zsuzsa és Horti Sándor, míg az elmúlt hét vasárnapján a Hubay Jenő Zeneiskola növendékeinek karácsonyi kamarakoncertje volt. A diákokat Jánosa Rozi, Molnár Ági és Simon Barbara művésztanárok készítették fel.
Az adventi teaház koncertek utolsó programjára aranyvasárnap, december 21-én kerül sor, amikor 18 órakor az Újpalotai Református Missziói Egyházközség Zenekarának koncertje lesz az Újpalotai Közösségi Házban. Erre a programra is, csak úgy, mint az előzőekre a belépés ingyenes- adott tájékoztatást Nagy-Simon Patrícia, a közösségi ház munkatársa.