Menu

Advent idején

2008.12.13.

A Krúdy Irodalmi Kör és a FSZEK Eötvös Könyvtára egy igazi adventi hangulatú programot szervezett az elmúlt héten.

Kanizsa József, a kör titkára köszöntő gondolatait követően diákok vették át a képzeletbeli porondon a helyét, ahol a IV. kerületből érkezett diákok adták elő műsorukat.
A bevezető gondolatok során Kárpátiné Kovács Edit tanárnő elmondta, hogy a program keretében a Boldog, aki olvassa című bibliai verseny győztesei tartják meg műsorukat miután 2008 a Biblia Éve és ennek jegyében teltek az elmúlt hónapokban a programok.
Beszélt arról is, hogy októberben rendezték meg ének-zene, valamint vers-és prózamondó kategóriában versenyüket, illetve egy a rajzpályázatot is kiírtak. A legeredményesebb versenyzők pedig az Ady Művelődési Központban egy gála keretében mutatkoztak be novemberben: Ezt követően Erzsébet nap keretében Káposztásmegyeren is felléptek. Ide Rákospalotára is szívesen jöttek. A tanárnő arról is mesélt, hogy pedagóguspályája kezdetén a Rädda Barnen utcai iskolában tanított öt évet, így szinte hazajött.
A műsorban a Benkő István Református Általános Iskola, a Szent János Apostol Általános Iskola, a Babits Mihály Gimnázium és a Pécsi Sebestyén Zenetagozatos Általános Iskola diákjai léptek fel, akik az advent és a Biblia témakörében válogattak zenei és prózai műveket így kívánva mindenkinek kellemes ünnepeket.