Menu

Kábítószermentesen
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.12.08.

Az elmúlt héten a polgármesteri hivatalban került sor a „Fiatalok a kábítószerekről, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről” című pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére. A pályázatot a XV. kerületi Önkormányzat, a Rákospalota-Pestújhely- Újpalota Közrend és Vagyonvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány, valamint a Szertelen-kék Alapítvány írta ki, így az eredményhirdetésen is a két alapítvány kuratóriumának elnöke: Bringye János és Illés István (Ayala), valamint Hajdu László polgármester adta át az elismeréseket.

A díjkiosztón a műsorvezető felolvasta Kiss Péter miniszter, országgyűlési képviselő, valamint Danielisz Béla, a Fővárosi Önkormányzat Városrendészeti Bizottsága elnökének üdvözlő leveleit, akik nem tudtak részt venni a programon. Elhangzott az is, hogy a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága 300.000 forinttal támogatta a pályázat megvalósítását, valamint, hogy a beérkezett pályaművek a „Tegyünk Együtt Kerületünk Biztonságáért!” füzetsorozat következő számában megjelenik, illetve, hogy a pályaművek reprodukcióiból vándorkiállítást rendeznek.
A megjelenteket, a pályázókat, hozzátartozóikat és pedagógusaikat Hajdu László köszöntötte. Elmondta, jelentős érdeklődés volt a téma iránt- 47 pályamű készült el. Szólt arról is a polgármester, hogy társadalmi összefogással sokat lehet tenni a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása érdekében, hiszen kerületünkben is megjelent a kábítószer. A kormány elfogadta a Nemzeti Stratégiát ez ügyben, illetve, a kerületi stratégiát is elfogadták, sőt drogambulancia is van a kerületben.
-Hatalmas üzletág veszélyeztet sokunkat. Épp ezért fontos, hogy a beérkezett munkákat vándorkiállítás keretében is bemutatjuk. Munkánk során a megelőzésre, a felvilágosításra helyezzük a hangsúlyt. A bírálat lezajlott, most a díjazásra kerül a sor. Mindenkinek szeretném megköszönni ez úton is a részvételt. Aki csak néhány percet is elgondolkodott, elolvasta a pályázatot, szánt arra időt, hogy benevezzen, máris nyertese a versenynek. Köszönet érte!- mondta, majd Szalai Evelin, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola tanulója olvasta fel pályamunkáját. Az alkotás egy elképzelt napló, melyet egy lány vezet közel három hónapon keresztül- szeptember végétől január elejéig. Ez alatt az idő alatt találkozik a kábítószerrel, majd annak rabja lesz. Ám a napló végén olvashatjuk, hogy a lánynak még van lehetősége, hogy álljt parancsoljon magának. Az élet lehetőséget adott arra, hogy felépüljön, hátat fordítson a kábítószernek.
Szalai Evelin felolvasását követően a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulói adták elő pályaművüket: a Hair musical keresztmetszetének táncváltozatát.
A rövid műsor után került sor a jutalmak és a díjak átadására.
A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálta el, az irodalmi alkotásokat: Dr. Mózer Jánosné, Koháry Ilona és Somlyó Magdolna, mindhárman magyar irodalom szakos tanárok, míg a képzőművészeti alkotásokat Kissné Breczek Margit művésztanár, Markovics Ágota festőművész és Nagy-Simon Patrícia művelődésszervező zsűrizte.
A díjakat átadják: Hajdu László polgármester, Németh Angéla az Önkormányzat Művelődési, Oktatási és Sport Bizottságának elnöke, valamint Bringye János kuratóriumi elnök és Illés István (Ayala) kuratóriumi elnök adta át.

A „Fiatalok a kábítószerekről, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről” című pályázaton az eredményes részvételért a képzőművészeti kategóriában Emléklapot és 3000,-Ft. értékű könyvvásárlási utalványt vehetett át: a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános iskola és Óvoda tanulói közül Reznicsek Renáta, Guller Bence, Cser Mirella, Kocsis Zita, Szentes Orsolya, Loviaguin Natasa, Bognár Gabriella, Rónai Katalin, Kovács Szilvia; a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákjai közül: André Enikő, Fekecs Mónika, Kozma Richárd; a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ diákjai közül: György Csilla, Simon Márk, Kovács Dávid, Kovács Milán, Válik Bernát, Fojt Péter, Schmél Józsué, Tar Levente, Váradi Norbert, Csillagos Krisztián; a Kolozsvár Általános iskola és Összevont Óvoda diákjai közül: Aklan Dorottya, Pár Tibor, Bartucz Timea, Vilim Anita, Farkas László; a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ diákjai közül: Krizsa Rózsa, Kovács Virginia, Király Szilvia, Maár Zsuzsanna, Szabó Dávid, Demjén Nikolett, Lik Mária, Math Mercédesz, Birinyi Krisztina, Nguen Csaba, Szabó Bence, Pandúr Gábor, Szilágyi Gergő, Luu Trieu Phu, Horváth Kata, Bihari Imre, Bandula Sándor, Szórádi Olivér.
A „Fiatalok a kábítószerekről, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről” című pályázaton a Zene-tánc kategóriában mivel egy pályázat érkezett, így helyezésekről nem döntött zsűri, és ezért Különdíjjal és Apollo típusú sporttáskával jutalmazta a Dózsa Gimnázium tánccsoportjának tagjait: Ruzsa László, Csányi István, Bánki Anna, Hutter Dorottya, Jani Emese, Kovács Ildikó, Móré Liza, Németh Noémi, Petz Vivien, Tóth Krisztina.
A „Fiatalok a kábítószerekről, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről” című pályázaton a képzőművészeti kategóriában Különdíjjal és könyvjutalommal jutalmazta a zsűri a következő pályázókat: Rendek Timea (Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda), Szabó Mercédesz (Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ), Adamik Zsófia és Fülöp Henriett (Kolozsvár Általános iskola és Összevont Óvoda), Horváth Erzsébet (Czabán Általános Iskola és Óvoda), Novák Adrienn (Kossuth Nevelési-Oktatási Központ), a Kolozsvár Általános iskola és Összevont Óvoda 8.b osztálya, Hegedűs Róbert, Medgyesi Alexandra, Barna Edit, Nagy Nikolett (Hartyán NOK).
A „Fiatalok a kábítószerekről, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről” című pályázaton az irodalmi kategóriában a zsűri a III. helyezésért járó díjat Ormánság jeligével pályázó Bogdány Barnabásnak a László Gyula Gimnázium, Általános iskola és Óvoda 14 éves tanulójának ítélte. A II. helyezésért járó díjat PECU jeligével pályázó Istenes Petrának a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános iskola és Óvoda 14 éves tanulójának ítélte, míg az I. helyezésért járó díjat Los Angeles jeligével pályázó Szalai Evelinnek a
László Gyula Gimnázium, Általános iskola és Óvoda 14 éves tanulójának ítélte.
A „Fiatalok a kábítószerekről, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről” című pályázaton a képzőművészeti kategóriában a zsűri a III. helyezésért járó díjat megosztva a Hallucináció jeligével pályázó Vadkerty Sebestyénnek Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ 13 éves tanulójának és a Maradj Tiszta IV. jeligével pályázó közösségnek, név szerint Völgyesi Viktória, Méhes Éva, Endrődi Lívia, és Killman Dóra a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ 12 éves tanulóinak ítélte.
A zsűri a II. helyezésért járó díjat a Ormánság jeligével pályázó Bogdány Barnabásnak a László Gyula Gimnázium, Általános iskola és Óvoda 14 éves tanulójának-, míg az I. helyezésért járó díjat a Mennybemenetel jeligével pályázó Stark Emesének a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 12 éves tanulója kapta.
A díjátadást követően egy rövid fogadásra voltak hivatalosak a jutalmazottak.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:



Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló