Menu

Mit tudunk mi

2008.12.07.

Idén is nagy sikere volt a Kossuth Nevelési – Oktatási Központ által Mit tudunk mi? címmel megrendezett műsoros estnek. Az eseménynek most is a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény adott otthon.

-Az előadást Bikfalvi Borbála, a ?KNOK? elnök-igazgatója nyitotta meg, köszöntötte a vendégeket és sok sikert kívánt a fellépőknek- számoltak be a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ munkatársai.
A fellépők között láthattunk kicsiket és nagyokat is, hiszen az első évfolyamos tanulóktól a nyolcadik évfolyamig minden korosztály képviseltette magát. A tanári tánckar nyitótáncával kezdődött el a színvonalas műsorszámok sora.
A műsor első felében a színpad elsősorban az alsós tanulóké volt. Számos díjnyertes produkció is elhangzott: Tűzéri Blanka, a kerületi népdalverseny 1. helyezettje népdalcsokrot adott elő, Migend Vilmos 2. n osztályos tanulótól pedig szintén egy fesztiváldíjas produkciót hallhattunk, La Fontaine, ?A teknős és a nyúl című meséjét?.
A prózai előadások mellett, a táncos produkciókban sem volt hiány. A nézők újra átélhették a ?70-es években virágzó ABBA őrületet is, vagy élőben láthatták a jól ismert Hupikék Táncos Törpöket. A népszerű kis állatkák is ellátogattak az eseményre, bár hosszú utat kellett megtenniük Madagaszkárról- mégis ?riszálták úgyis úgyis.? Voltak, akik német, vagy angol nyelvű produkciókkal készültek. Láthattunk részletet például az Oroszlánkirály című meséből, amire Bugyinszki Zita tanító néni készítette fel a 4. n, német tagozatos osztályt
Szünet után a felső tagozatosok léptek színre. To Anh Thu Szilvia hegedűszólója után még megjelentek a színpadon „Celebjeink” a 7. b osztály tanulóinak köszönhetően. Az 5. b osztály táncos előadása elröpített minket a mesék világába, ahol a Gumimacik, Pokemonok és Balu kapitány is laknak. Jártunk a „Moziban” is a 7. a osztállyal és 8. a osztály egy színdarab részletet is előadott, „A furfangos Gerge” címmel.
Végezetül ismét megjelentek a tanári kar tagjai és humoros, saját szerzésű dalokkal búcsúztatták a nézőközönséget. Az előadás nagy siker volt, ahol kicsik és nagyok együtt szerepeltek és a közönséggel együtt szórakoztak, a nézőközönség pedig hatalmas tapssal honorálta a fellépők és a felkészítő pedagógusok eredményes munkáját.
Jövőre újra találkozunk és ismét szeretettel várunk mindenkit!