Menu

Első Magyar Indokína Konferencia

2008.11.15.

November 12-én az AsiaCenterben rendezték meg az Első Magyar Indokína Konferenciát. Az esemény fókuszában a három országból- Vietnam, Laosz és Kambodzsa- álló térség üzleti és annak befektetési lehetőségei álltak.

Az ezek iránt érdeklődő magyar kis- és középvállalkozások munkatársai tájékoztatást kaptak a régióban történő cégalapítás és üzletkötés lehetőségeiről, valamint a magyar beruházások finanszírozási lehetőségeiről és a piacra lépést támogató pályázatokról.

Az AHEAD-Indokína Kft. és az AsiaCenter által közösen szervezett Első Magyar Indokína Konferencián az állami szektor hazai és külföldi képviselői, az indokínai régióból érkező, Magyarországon gazdasági érdekeltséggel bíró üzletemberek, valamint indokínai kapcsolatokban jártas magyarországi gazdasági szakemberek és üzletemberek vettek részt.
A rendezvény szervezői lehetőséget biztosítottak a térségben sokéves tapasztalattal rendelkező előadók számára, hogy egy-egy esettanulmány formájában, konkrét példákon keresztül ismertessék a térségben rejlő üzleti lehetőségeket. Az ITDH és az Exim Bank támogatását is élvező eseményen előadást tartott többek között Quoc Dzung Nguyen, Vietnam magyarországi nagykövete, Vizi László, a Magyar Köztársaság vietnami nagykövete és Amaczi Péter a PricewaterhouseCoopers vietnami üzletfejlesztési igazgatója is.
A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy Indokína vonzó célpont a magyar üzletemberek számára, hiszen a térség gazdasága dinamikusan fejlődik, az országnak pedig már régóta igen szorosak a kapcsolatai Magyarországgal.
Jó példa a két ország közötti gazdasági együttműködésekre a Vietnam és az AsiaCenter között létrejött szoros kapcsolat: az üzletközpont alapító tagja a Magyar-Vietnami Üzleti Tanácsnak (2008. április 22., Budapest) és a Vietnami-Magyar Üzleti Társaságnak (2007. június 15., Hanoi), s immár több száz vietnami bérlővel rendelkezik.
A több magyarországi piacvezető kereskedelemfejlesztő és IT vállalat erejét, szaktudását és piaci tapasztalatát egyesítő AHEAD-Indokína Kft. célja a vietnami-magyar üzleti kapcsolatok fejlesztése, a két ország közötti kereskedelem előmozdítása.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek: