Menu

Száz év boldogság
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.11.04.

A kerületben jelenleg hat olyan „fiatalember és fiatalasszony” él, akik idén száz évesek, vagy ennél az életkornál is idősebbek. Közülük Vermes Lajosné Anna néni november 1-jén töltötte be 100. életévét.

Köszöntésére Hajdu László polgármester mellett Király Csaba alpolgármester, Mihályi Zoltán, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke és Kovácsné Márkus Éva, polgármesteri hivatal Szociális és Egészségügyi Osztályának vezetője érkezett, akik virágcsokrot, tortát, emléklapot és némi ?zsebpénzt? is hoztak magukkal ajándékba.
Az Arany János utcai házban jelenleg egyik fiával, Gáborral és annak feleségével él, míg másik fia, János Sidneyben lakik családjával. Ott lakik Anna néni három dédunokája is, akikhez nár kétszer is eljutott Ausztráliába.
Anna néni, mondhatni világutazó. Ott jártunkkor megmutatta a 68 évvel ezelőtt kiállított útlevelét is, mellyel Londonba dolgozott.
Anna néni utazásai ellenére tősgyökeres palotai. Születésétől a Szerencs utcában lakott, ahonnan 48 évvel ezelőtt költözött át jelenlegi lakhelyére. Iskolai tanulmányait a MÁV-telepen végezte, ám fiatalon munkába állt itt a kerületben. A Rákos úton a FEDOSZ-nál dolgozott varrónőként, majd 1963-ban nyugdíjba ment.
Anna néni eddigi élete során kétszer is megözvegyült: fiai első férjétől születtek, míg második férje néhány évvel ezelőtt hunyt el. Ám ennek ellenére örök optimista, aki ezt az életszemléletet sugározza mindenki felé. A köszöntésére érkezőket fiatalosan várta, még a fodrász is széppé varázsolta frizuráját. Napjait munkával tölti ma is: takarít, főz, sétálgat a kertben. Születésnapjára maga főzött szalontüdővel és zsemlegombóccal készült. Emellett bár egyik szemét a korábbiakban műteni kellett, elhatározta, hogy jövő év tavaszán ismét kés alá fekszik, hogy a másik szemével is jól láthasson. Addig pedig szépen, fiatalosan éli mindennapjait, melyhez a honlap olvasói nevében is jó egészséget kívánunk.

Kapcsolódó cikkek:





















Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló