Menu

Taroltak a hivatalnokok

2008.10.22.

Mozgalmas és eredményes évet zár 2008-ban a XV. kerületi Köztisztviselők Sportegyesülete (KÖSE). Az egyesület ezúttal is az OMIS osztállyal karöltve – a korábbi évek hagyományainak megfelelően – megrendezte a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal dolgozóinak őszi tekeversenyét. Ezúttal rekord nevezés érkezett. A FEMINA Sörözőben 17 csapat mintegy száz versenyzője küzdött a díszes vándorserleg elnyeréséért.

A rendkívül jó hangulatú versenyen négy órán keresztül dübörgött a teke golyó és dőltek halomra a fabábok. Bár sokan túlszárnyalták az eddigi egyéni rekordjukat, azért a pályacsúcs megdöntésétől nem kellett tartani. Óriási küzdelemben szoros eredmény és a csapatversenyben az első-második helyen holtverseny született. A hivatásos versenybírók döntése alapján – figyelembe véve az egyéni eredményeket – az Adó osztály csapata nyert és őrizheti egy évig a relikviát. A korábbi győztesek – a Vagyon és Lakásgazdálkodási osztály, valamint az OMIS osztály csapatai – ezúttal nem kerültek a dobogó közelbe. Bár egyéni versenyt nem hirdettünk, a nők közül Szakács Ferencné a Humánpolitika, míg a férfiaknál Kiss Zoltán a Gyámhivatal csapatából volt a legeredményesebb, egyaránt 78 fával. A versenyen megjelentek és eredményes szereplésükkel nagyban hozzájárultak a Polgármesteri Titkárság II. csapatának sikeréhez Gyurcsánszky János és Király Csaba alpolgármesterek, valamint dr. Nagy Antal jegyző.

Ezen a napon mindenki nyertes volt, egyrészt a mozgás öröme és a jó hangulat okán, másrészt pedig azért, mert a rendezők a játék után egy tál fantasztikus bogrács gulyással és házi túrós süteménnyel vendégelték meg a résztvevőket.

A csapatverseny végeredménye:

I. helyezett Adóügyi Osztály I. csapata 290 fával
II. helyezett Gyámhivatal csapata 290 fával
III. helyezett Polgármesteri Titkárság II. csapata 289 fával